Глави ПЦУ та УГКЦ звернулися до українців через паніку про прибуття пасажирів із Китаю

8110 2
У церкві закликають ставитися до українців, що прибули з Китаю, з розумінням і називають реакцію з протестами не християнською.
Фото: РІСУ

Фото: РІСУ

Глави Православної церкви України та Української греко-католицької церкви закликали українців до порозуміння через евакуацію українців із Китаю.

Читайте також: Майдан не закінчився шість років тому – він триває!

«Церква не може відповідати за медичну сторону питання, яка перебуває у компетенції спеціалістів та регулюється державою. Але ми зобов‘язані вказати на моральну сторону виклику, з яким зіткнулося наше суспільство. Заклик до милосердя і любові до ближніх – основа Божого Закону і пряме повеління Господа Ісуса Христа», – йдеться у повідомленні ПЦУ.

У церкві кажуть, що принцип ставлення до ближніх, за словом Господнім, є дуже простим та зрозумілим: все, чого бажаєте, щоб вам робили люди, так і ви робіть їм.

«Тому кожен з нас може і має зрозуміти, як нам ставитися до тих, кого евакуюють з Китаю – так само, як би ми хотіли, щоби поставилися до нас, якщо би ми опинилися на їхньому місці», – додають у ПЦУ.

Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав називає небезпеку коронавірусу менш страшною, ніж зневагу до ближнього.

«Мені дуже боляче чути про спротив громадян України щодо повернення наших співвітчизників, які опинилися в зоні небезпеки сучасного коронавірусу в Китаї. Така реакція людей є зовсім не християнською», – зазначив Блаженніший Святослав. 

Він каже, що можна зрозуміти, що людьми керує страх бути інфікованими, але для того щоб перебороти страх, бракує відчуття людяності й чесноти християнської любові до ближнього.

«Якщо коронавірус можна побороти різними медичними засобами, то від вірусу ненависті нас може захистити лише сила любові», – зазначив глава УГКЦ.

Читайте також: Літак із провінції Хубей вилетів на Батьківщину

Нагадаємо, сьогодні до України прибув літак із евакуйованими з Китаю українцями та іноземцями, які перебували у місті Ухань, епіцентрі коронавірусу. Літак прилетів до Харкова, після чого евакуйованих доставлять на Полтавщину в санаторій у Нових Санжарах, де 14 днів будуть на карантині. Мешканці цього села, сіл Тернопільщини та Львівщини почали протестувати проти розміщення евакуйованих на їх території, перекривають дороги та облаштовують блокпости.

Ще минулого тижня на Львівщині почали ширитись чутки, що літак прилетить до Львова, а евакуйованих розмістять на карантин у одному з санаторіїв області. Ця новина викликала найбільше збурення у Винниківському госпіталі. Паніка почалася у середу зранку, коли з госпіталю почали виписувати пацієнтів. Точної локації, куди привезуть пасажирів літака, офіційні органи влади не називали, тож це і стало причиною збурення мешканців. У Львівській ОДА на брифінгу заявили, що у них немає підтвердженої інформації, що у госпіталь у Винниках та у Львівську обласну інфекційну лікарню прибудуть пасажири спецрейсу.

Детальніше про прибуття літака з Китаю та протести місцевих мешканців можна у спецматеріалі Tvoemisto.tv


Читайте також:
21 Лютого, 2020 12:24
Думка Реакція неандертальців, негуманна, нерозумна, незаконна. Ваша дикість не оправдується навіть відсутністю здорового глузду.
21 Лютого, 2020 08:34
думка Реакція людей є абсолютно і цілком зрозумілою, адекватною і , головне, вчасною. Вони захищають своє здоров"я, здоров"я своїх дітей і рідних. А представникам Церкви хочу підказати, щоб "християнську любов" вони передовсім шукали серед можновладців, які цинічно не спорможні організувати протягом місяця прийом людей з Китаю. А треба було всього -навсього:
1.Правдиво інформувати про сам вірус. Можливо там не все так страшно. Але народу нічого не говорять, а гомосапієнс має властивість все перебільшувати. Тут має працювати принцип: "Лучше перебдить, чем недобдить!". Не нарікайте на людей і не "взивайте" до їхньої свідомості. Я думаю--це зрозуміло.
2.Знайти нейтральну територію , подалі від населених пунктів і скупчень людей /напр. військовий полігон/, розгорнути там мобільний госпіталь з необхідним обладнанням, навченим персоналом ітд. і провести там КАРАНТИН. Медики знають, що такого типу карантин передбачає повну ізоляцію і всі продукти життєдіяльності від людей мають спалюватися, утилізуватися за окремою технологією.
І не спекулюйте на людях. НЕ дай Боже, щось піде не так, а ми знємо наше заср-ан-ське, халатне, не професійне ітд. відношення до проблем, то що будете виселяти людей , а територію називати якоюсь там мертвою "ЗОНОЮ"? Україна вже має гіркий досвід з Чорнобилем. Перестаньте приписувати до даної ситуації всяку муть. А люди є патріотами свого села, міста і зрештою країни, бо проявили свою конкретну позицію і висвітили-розвінчали гнилу і ворожу до українців прийдешню новоспечену владу. Але тутє одне, НО!--САМІ Ж-БО ВИБРАЛИ!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!