Google Maps тепер може відслідковувати, де і коли був користувач

8188 0
У картах від Google з’явився інструмент Your Timeline, який пам’ятає всі місця, в яких ви були і коли ви там були, і готовий показати це на карті.
фото: www.ropemediahouse.com, nocamels.com, healthvesti.com

фото: www.ropemediahouse.com, nocamels.com, healthvesti.com

Для того, щоб сервіс був доступний, потрібно включити функцію Locations History, яка збирає інформацію про місцезнаходження пристрою. Визначення місця розташування працює навіть при відключеному GPS. Крім переміщень, сервіс також знає, які фотографії користувач робив у тому чи іншому місці за допомогою Google Photos. Така функція може бути корисна для мандрівників. Your Timeline доступний як для перегляду в Android, якщо у користувача включений режим передачі даних про місцезнаходження, так і на персональному комп’ютері через веб-браузер.

Читайте також: Google допомагатиме українським учителям проводити уроки

В Google запевняють, що вся інформація про історію переміщення користувача приватна, і відображається тільки в його обліковому записі. Історію переміщень можна завантажити на свій комп’ютер, редагувати або видалити. Враховуючи те, з якою підозрою багато користувачів відносяться до збору відомостей про себе різними інтернет-сервісами, ця можливість досить затребувана.

Читайте також: Google відкрив історію пошукових запитів для користувачів

Нагадаємо, контролювати збір інформації про себе можна також за допомогою нового інструменту Google «Мій аккаунт». У ньому зручно не тільки убезпечити свої дані в інтернеті, але також робити найзвичайнішу кастомізацію – налаштовувати мову інтерфейсу, обсяг хмарного сховища або пов’язані програми.

Джерело: AIN.UA, finance.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!