Політична реклама

Google відмовився від фотосервісу Picasa

1858 0
Корпорація Google вирішила закрити колись популярне сховище фотографій Picasa Web Albums та перемістити всі дані до соцмережі Google+.

У техпідтримці Google віднині наголошують, що новою платформою для фотографій є Google+.

Наразі при спробі переглянути веб-альбоми сервісу, браузер переходить до профілю користувача в Google+, в якому з'являються альбоми з Picasa Web Albums. Більше того, IT-компанія замінила посилання Picasa Web Albums на Google+ в навігаційному меню на своєму ресурсі, який служить для доступу до послуг Google.

Рішення про закриття сховища Picasa прийняли ще навесні минулого року з метою сфокусуватись на більш перспективних проектах. Аналітики вважають, що таким чином Google реалізовує політику оптимізації ресурсів, яка розпочалась в квітні 2011 року, коли крісло гендиректора IT-гіганта зайняв Ларрі Пейдж. Відтоді корпорація закрила кілька десятків проектів, включаючи Google Buzz, Google Desktop, Google Labs, Knol та інші.

Picasa Web Albums був одним з небагатьох сервісів, який дозволяв користувачам обмежити доступ до альбомів та завантажити фотографії у повному розмірі. Відтепер при бажанні створити фотоальбом в Picasa, користувача перенаправлятимуть в розділ облікового запису Google+.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!