Google запустила курс медіаграмотності для дітей

1827 0
Він допомагає виявляти неправдиву інформацію, підтримувати хорошу інтернет-репутацію та розповідає про кібербуллінг.
фото: dima_sidelnikov/Depositphotos

фото: dima_sidelnikov/Depositphotos

Компанія Google запустила онлайн-курс з медіаграмотності для дітей віком 7-12 років. Курс у формі грі доступний в усьому світі, але англомовний. Про це повідомляє engadget.com.

За допомогою ігрових завдань діти вчаться визначати фейкові URL та назви і заголовки, що свідчать про фейковість. Окремі активності покликані розвивати критичне мислення і розрізняти джерела, що заслуговують на довіру або ні.

Окрім того, діти вчитимуться підтримувати хорошу онлайн-репутацію: розрізняти, що варто поширювати, а що ні. В іншому блоці ідеться про кібербуллінг.

Читайте також: Перевір себе: у Львові створили інтерактивну гру про фейки в медіа. Інструкція

Також спільно із молодіжною волонтерською організацією YMCA Google запускає всесвітню кампанію, що допоможе говорити батькам із дітьми на теми дезінформації, соціальних мереж та цькування в мережі.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!