Готель «Дністер» хоче облаштувати конференц-зал замість підземного паркінгу

2221 0
Інвестор не має фінансової можливості облаштувати належну підземну парковку.
Фото: ПрАТ туристично-готельний комплекс “Дністер“

Фото: ПрАТ туристично-готельний комплекс “Дністер“

Готель «Дністер», що розташований на вул. Я. Матейка, 6, звернувся у мерію, аби провести реконструкцію підвальних приміщень із влаштуванням додаткового евакуаційного сходового майданчика. Йдеться насправді про те, щоби замість підземного паркінгу облаштувати конференц-зал. Наразі виконком переніс погодження містобудівних умов та обмежень. 

Читайте також: У Львові хочуть реконструювати готель «Турист». Візуалізація

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев пояснив, що інвестор не має фінансової можливості облаштувати належну підземну парковку.

«Ми були на місці, опускалися і там рампа дещо вузька для заїзду. Там потрібні серйозні інвестиції, зокрема, щоб забезпечити систему пожежної безпеки. Це буде дороговартісно і там під землею буде менше паркомісць, аніж зараз існує зверху», – зазначив Антон Коломєйцев.

За його словами, це рішення обговорювали на архітектурно-містобудівній раді, на якій, щоправда, прозвучало зауваження, що скляна конструкція зіпсує естетичне враження місця.

Водночас міський голова Андрій Садовий запропонував членам виконкому виїхати на місце і зважити той факт, що у цьому районі катастрофічно бракує паркомісць, оскільки поряд розташовані залізниця, управління поліції та університет. Також досі не вирішене будівництво підземного паркінгу біля Франкового університету, адже ЛНУ імені Івана Франка у 2018 році виступив проти побудови паркінгу перед головним корпусом університету.

Читайте також: Готель «Дністер» у Львові дозволили продати росіянам

Готель «Дністер» розташований поряд із парком імені Івана Франка, неподалік від історичного центру міста, на вулиці Матейка, 6. Його збудували у 1982 році за проєктом Ярослава Мастила як державний готель. Нині він перебуває у приватній власності.

Згідно з даними Youcontrol, готель «Дністер» є приватним акціонерним товариством із кількома власниками, а його керівником вказаний Андрій Балагура.

У серпні 2020 року Антимонопольний комітет дав дозвіл, аби туристично-готельний комплекс придбала кіпрська компанія Pumori Enterprises Investments Ltd, яку пов’язують із російським політиком Олєксандром Бабаковим, який голосував за анексію Криму і перебуває під санкціями США і Євросоюзу, а з травня 2018 року – в українському санкційному списку. 

Христина Гоголь

Візуалізація ПрАТ Туристично-готельний комплекс «Дністер»


 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!