Готелі й санаторії в Україні планують відкрити з 10 червня

1914 0
У найближчому майбутньому влада подумає про те, щоб дозволити туристичні групи до 50 осіб.
Відео: Промисловий портал

Відео: Промисловий портал

Із 10 червня в областях України, де буде позитивна епідемічна ситуація, зможуть відкрити готелі та санаторії. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу 5 червня.

Читайте також: Запам’ятайте це, якщо вже зібралися на шашлик, у спортзал чи Карпати

Він розповів, що напередодні у Хмельницькій області відбулася зустріч із туристичним бізнесом.

«Постановою Кабінету міністрів про введення адаптивного карантину передбачено: за умови досягнення критеріїв, з 10 червня може бути дозволено відкриття засобів розміщення, що значить, що окрім готелів можна буде відкривати і санаторії, а також інші місця для відпочинку», – сказав головний санлікар.

У найближчому майбутньому влада подумає про те, щоб дозволити туристичні групи до 50 осіб.

«Туристичний бізнес звернувся до президента, це було обговорено на нараді, ми найближчим часом будемо ініціювати розгляд цього питання на засідання Кабінету міністрів, щоб дозволити пересування груп до 50 осіб, оскільки вони у більшості їздять на автобусах і автобуси мають до 50 місць. Зможемо ініціювати чергове пом’якшення для розвитку внутрішнього туризму», – сказав Віктор Ляшко.

Читайте також: Як у Львові роблять тести на Covid-19 і чому послаблювати карантин зарано

Нагадаємо, що в Україні коронавірус виявили у 25,9 тис. людей, із них на Львівщині – в 1988 пацієнтів. Останні кілька тижнів у Львові зросла кількість тестувань, а, отже, зросла й кількість нових хворих на добу. Тож карантин у Львові та області не послабили, зокрема не запустили транспорт та не відкрили дитсадки. Нове засідання щодо пом’якшення заплановане н 5 червня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!