Готові до будь-яких сценаріїв. Міністр оборони Резніков звернувся до українців на тлі російської загрози

1244 0
Росія напала на Україну 8 років тому. Увесь цей час існують загрози.
Фото: wikipedia

Фото: wikipedia

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до українців на тлі російської загрози. Він зазначає, що міністерство постійно перебуває на зв’язку з партнерами, а Україна готова до будь-яких сценаріїв.

«Останнім часом мене, як міністра оборони, дуже часто запитують про російську загрозу. Про війська на наших кордонах. Про їхні кількість, маневри та наміри. Я неодноразово казав, що наша розвідка все бачить. Що ми на постійному зв’язку з партнерами. Що наші дані збігаються. І що Україна готова до будь-яких сценаріїв», – йдеться в його зверненні.

Читайте також: Олексія Резнікова зі Львова обрали міністром оборони України

За його словами, чергові зведення з цифрами й фактами, які отримали сьогодні, повністю відповідають прогнозам Міноборони і не містять нічого неочікуваного. Натомість він акцентує на тих службах, які кожен день виконують свою роботу, щоб Україна насправді була захищеною.

«Основа нашої оборони – Збройні Сили України. Минулого року їхня чисельність становила 250 тисяч осіб. З 1 січня цього року, відповідно до закону про національний спротив, ця кількість зросла ще на 11 тисяч осіб.

Безпосереднє командування Збройними Силами України здійснює генерал-лейтенант Валерій Залужний. Наш Головнокомандувач — бойовий офіцер, який з 2014 року на фронті. Він бездоганно володіє ситуацією і
здатен керувати військами у будь-яких умовах.

Заступник Головнокомандувача – генерал-лейтенант Євген Мойсюк – не тільки сам «кіборг» – а командир «кіборгів». Він безпосередньо очолював оборону Донецького аеропорту, а згодом був командувачем Десантно-штурмових військ.

Генеральний Штаб – мозковий центр нашої армії – очолює Герой України, генерал-лейтенант Сергій Шаптала. Під час найгостріших боїв 2014-2015 років він командував 128-ю Мукачівською гірсько-піхотною бригадою.

Найбільшу військову потугу нашою армії – Сухопутні війська – очолює генерал-полковник Олександр Сирський. Олександр Станіславович – дуже досвідчений воєначальник, був командувачем операції Об’єднаних сил на сході України.

Десантно-штурмові війська очолює бригадний генерал Максим Миргородський. Перший лицар ордена Богдана Хмельницького, відзначений за особисту мужність, героїзм та високий професіоналізм.

Наймолодший рід сил – Сили територіальної оборони Збройних Сил України – 1 січня очолив бригадний генерал Юрій Галушкін. Бойовий офіцер, «кіборг», учасник найскладніших боїв 2014-2015 років.

А є ще ССО і морська піхота. Авіація і флот. А ще є генерал Ігор Гордійчук – Герой України, легендарний «Сумрак», який сьогодні виховує майбутню еліту української армії в Ліцеї імені Івана Богуна. Я можу довго перераховувати наших достойних воїнів поіменно. Хочу, щоб усі розуміли – командування нашої армії становлять бойові генерали, які засвоювали військову науку не тільки за книжками, а безпосередньо на фронті. Які чудово знають, хто наш ворог і як його зупиняти. Кожен з них дивися в очі смерті, втрачав бойових побратимів. Тому це не тільки кваліфіковані, а й дуже відповідальні командири», – додає Міністр оборони.

Читайте також: Цього року стрільбище СКА, яке погоріло 3 роки тому, не відбудують

Олексій Резніков додає, що сьогодні командування Збройних Сил має величезну довіру хлопців і дівчат, які тримають фронт на сході або готуються зустріти ворога на півночі чи з моря на півдні. Він також подякував кожному солдату, сержанту, офіцеру, матросу, старшині, адміралу та працівнику Збройних Сил за самовідданий труд і вірність
своїй країні.

Як міністр оборони, підкреслив, що сьогодні українська армія має надійну опору завдяки синергії всіх органів влади. Він відзначає, що в питаннях захисту країни надійну підтримку надають колеги з інших відомств. 

«Я перераховую всі ці деталі, щоб ви були впевнені: всі, хто мають захищати Україну – роблять свою роботу. Усі війська, які мали вийти на позиції для посилення небезпечних напрямків – вийшли. Усі, хто повинен був отримати боєкомплект – отримав. Техніка заправлена, резерви сформовані. Українська Армія повністю готова виконувати свої завдання. Впевнений, що розвідка ворога про це чудово знає», – пояснює він.

Читайте також: Понад половина українців готова чинити опір у разі вторгнення Росії. Опитування

Управлінське ядро з професійних військових вже сформовано, із його слів, майже на 70%. Невдовзі розпочнуть системну роботу з формування резерву тероборони чисельністю 130 тисяч осіб. При цьому Олексій Резніков наголошує, що Україна виступає за мир. Усі проблеми прагнуть вирішувати політико-дипломатичним шляхом. Оборону щодня зміцнюють, але не планують жодних агресивних дій ні на сході, ні щодо Криму, ні в інших напрямах. Жодних провокацій, запевняє він, з боку України не буде.

«Я звертаюся до всіх громадян. Росія напала на Україну 8 років тому. Увесь цей час існують загрози. Ми їх тверезо оцінюємо. Вони існуватимуть і надалі, проте сьогодні ми набагато сильніші, а будемо ще сильніші. Джерело нашої сили – єдність, а також любов до нашої країни, до наших близьких, яких ми маємо захистити. Єднання – це наша потужна зброя. Єднаймося – і тоді нас ніхто не здолає. Навіть пробувати не буде. Слава Україні!», – додає Олексій Резніков у зверненні.

Нагадаємо, що сьогодні, 16 лютого, в Україні запроваджений та вперше відзначають День єднання. 14 лютого президент Зеленський підписав відповідний указ із метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. Ідея запровадити День єднання виникла у президента на початку лютому через те, що була інформація про те, що 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!