«Готові до будь-яких «сюрпризів». Зеленський про імовірність вторгнення Росії

1963 0
Україна готова до будь-якого розвитку подій з боку російської агресії та вторгнення.
Фотоскірн з відео

Фотоскірн з відео

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні Україна готова до будь-яких кроків з будь-яких кордонів, та закликав громадян вірити у власні сили та армію. Про це він сказав під час поїздки на Херсонщину, де поблизу адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом проходять тактико-спеціальні навчання МВС.

Читайте також: «Замість страху та паніки моя відповідальність полягає в тому, щоб бути в Україні», – американець про те, чому він не евакуюється у США

«По перше, ми із вами розуміємо, що «сюрпризи» можуть бути у будь-який момент. Ми повинні розраховувати на свої сили. Ми розуміємо, що такі речі можуть бути без попередження, тому найголовніше, щоб ми були до усього готові. Саме це відпрацьовується. Готові до будь-яких кроків з будь-якої сторони, з будь-яких кордонів. Я думаю, що наші фахівці і наші команди, міністерства, наші військові на дуже серйозному рівні (працюють – ред.). І саме цей рівень вони сьогодні продемонструвати», – заявив Зеленський.

З його слів, саме так, як тепер, Україна мала бути готовою у 2014 році. Та додав, що в інформаційному просторі забагато інформації щодо повномасштабного вторгнення РФ. Зеленський подякував розвідкам інших держав за інформацію, яка надається, при цьому додав, що не вважає роботу української розвідки гіршою.

«Ми повинні як держава розраховувати перш за все на себе, на своїх військових, на своїх громадян. І в будь-який день. Я вважаю, що сьогодні в інформаційному просторі забагато інформації щодо повномасштабної війни з боку Російської Федерації. Навіть вже кажуть відповідні дати. Ми розуміємо всі ризики, що ці ризики є. Якщо у вас є стовідсоткова інформація щодо вторгнення з 16 числа, давайте її, будь ласка, нам. Ми працюємо щоденно, отримуємо інформацію від нашої розвідки. Також вдячні за допомогу іншим розвідкам інших держав», – сказав президент.

Читайте також: США евакуюють з України дипломатів. МЗС закликає зберігати спокій

Володимир Зеленський нагадав, що на засіданні в п’ятницю у Харкові РНБО розглянула питання щодо забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз. Тож надалі діють за напрацьованим планом.

Нагадаємо, що про евакуацію своїх дипломатів з України та призупинення консульських послуг повідомило посольство США у Києві.

В українському МЗС просять зберігати спокій та не панікувати.

Зазначимо, що лідери США, Франції, Канади та Німеччини підтвердили плани запровадити жорсткі санкції проти Росії у разі нової агресії проти України. Про це стало відомо за підсумками відеоконференції, яку організував президент США Джо Байден. Санкції стосуватимуться фінансового і енергетичного секторів, також експорту високотехнологічної продукції.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!