На правах реклами

Готовність №1. Медичний центр Medicover вже укладає декларації з пацієнтами

7904 0
У приватних медичних закладах можна обрати сімейного лікаря, педіатра чи терапевта, одного лікаря для всієї сім`ї чи для кожного індивідуально. Першими у Львові такі декларації підписують у Медичному центрі Medicover. Тут ми дізнались, як підписати декларацію, які документи потрібні та в чому перевага приватного закладу.

Поки в державних медичних закладах не поспішають з процедурою підписання декларацій з лікарями, Медичний центр Medicover перший та наразі єдиний із приватних медичних закладів у Львові, хто вже надає цю послугу. З переліком лікарів і необхідною інформацією щодо кожного з них можна ознайомитись на сайті центру.

Щоб зрозуміти, наскільки просто або ж не просто підписати декларацію із лікарем у приватному медичному центрі, дізнавалась журналістка Tvoemisto.tv, і навіть підписала декларацію, попередньо обравши лікаря.

Який медичний заклад обрати?

На кожному медичному закладі (чи державному, чи приватному) буде або ж уже є характерна наліпка «Тут можна обрати лікаря». Ця наліпка – ознака того, що заклад готовий до реєстрації.

Про основні переваги підписання декларації саме з приватним медичним центром нам розповів головний лікар Медичного центру Medicover Руслан Червак:

– Чому я рекомендую будь-якій людині в Україні підписати декларацію з приватним закладом охорони здоров’я? Якщо Ви читали угоду, яку зараз підписує кожен громадянин у системі eHealth, то ви маєте розуміти, що це угода між громадянином та якоюсь невідомою приватною компанією, назвемо її «медичні інформаційні системи». Таких систем виділено вісім.

Руслан Червак

Це означає, що ви даєте всю свою інформацію про історію хвороби, паспортні та контактні дані якійсь приватній організації, яка була вибрана незрозуміло ким і невідомо як, та яка не несе жодної відповідальності за її зберігання та розповсюдження. Також ніде не вказано, що Міністерство охорони здоров’я несе відповідальність за нерозповсюдження інформації. А приватний медичний заклад окрім декларації укладає з кожним пацієнтом договір, в якому своєю ліцензією гарантує нерозголошення та нерозповсюдження цієї інформації. Поліклініка, яка через дорогу, не несе жодної відповідальності. Якщо завтра ці пацієнти отримають вагон спаму, наприклад, із продажу мобільних телефонів, за це ніхто не відповідатиме.

Мирослава Децик, завідувач лікувально-консультативним відділення Медичного центру Medicover, додає: «Це буде гарний час для страхової медицини та приватних медичних закладів; час, у який здорова конкуренція переможе».

Медичний центр Medicover йде в ногу з часом, тому процедура підписання декларації виявилась справді простою та швидкою.

Мирослава Децик

«Для того, щоб підписати декларацію у приватному медичному центрі, достатньо звернутися у контакт-центр або на реєстратуру і повідомити про бажання підписати декларацію», – розповідає менеджер з адміністративної діяльності Медичного центру Medicover Інна Халявка. Журналіст із цього і розпочала свій шлях до підписання декларації. Лікаря попередньо вже обрала, ознайомившись із кожним із них на сайті медичного центру.

Контакт-центр, у свою чергу, інформує лікаря та записує бажаючого укласти з ним декларацію на певну годину. Я обрала час зранку, перед роботою. Мене попередили, які документи я повинна мати. Зручно і просто.

Для того щоб підписати декларацію із собою потрібно мати: паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон (на нього приходить код підтвердження).

Якщо ви реєструєте дитину, то захопіть ще свідоцтво про народження. Додатково у декларації дитини зазначаються дані документів (паспорт та код) одного з її батьків або опікунів.

Ви приходите на реєстратуру, говорите своє прізвище, а реєстратор робить усе, щоб Ви підписали декларацію швидко. Якщо електронна система працює злагоджено, то це, справді, не займає багато часу.

Спосіб заповнення декларації – електронний. Менеджер із адміністративної діяльності Медичного центру Medicover Інна Халявка внесла мої дані у систему. А саме: паспортні дані, ідентифікаційний код, номер мобільного телефону, місце реєстрації та адресу фактичного проживання. Вносять також дані довіреної особи (на випадок, якщо з вами не зможуть зв’язатися). Під час реєстрації на ваш мобільний телефон приходить смс із кодом підтвердження від eHealth, який потрібно назвати реєстратору.

Згодом менеджер друкує декларацію у двох примірниках: один є вашим, а інший залишається у медичному закладі. Обидва примірники ви підписуєте. Також реєстратор знімає копію з документів, дані яких вносилися у декларацію. Лише після цього накладається цифровий підпис працівника юридичної особи на декларацію в електронній системі.

Все, декларацію із лікарем підписано. Це зайняло рівно 15 хвилин. Після реєстрації ми отримали контактний телефон лікаря та його електронну пошту.

Головний лікар Медичного центру Medicover Руслан Червак додає, що теза про обрання лікаря, а не медичного закладу, є не зовсім правильною. Він пояснює, що коли ви підписали угоду і маєте лікаря, треба розуміти, що лікар від вас не отримає жодних грошей – гроші отримає медичний заклад. Бо лікар не є зареєстрованим ФОПом і не отримав ліцензії як ФОП:

– Якщо лікар звільняється, то, згідно з угодою, яку ви підписали, вона вважається розірваною. Вас можуть про це навіть не повідомити. І наступного разу, коли ви потребуватимете допомоги та звернетесь до поліклініки, лікаря там вже не буде, і вам самому доведеться шукати лікаря та підписувати нову декларацію.

А от у приватному закладі ви окрім реєстрації у системі еНеalth підписуєте договір із самою приватною медичною установою. Якщо раптом лікар звільняється, то саме заклад несе відповідальність перед вами за надання цієї медичної допомоги, відповідно до укладеного договору, і медична допомога буде вам надана іншим лікарем. Перевагою приватного медичного закладу є також комфорт та сучасний підхід до кожного пацієнта.

Обраний лікар вирішує все

Людмила Соловей, лікар загальної практики, сімейний лікар Медичного центру Medicover, розповідає: «Я працюю вже два роки в медичному центрі і маю багато пацієнтів, які до мене звертаються. Я сімейний лікар, тому до мене звертаються цілими сім’ями. Дуже часто вагітні ідуть на облік, а потім повертаються до мене з діточками. І мене пацієнти вже питають щодо декларацій. Адже всі читають новини та знають, що з квітня розпочали їх підписувати».

На запитання, чи зміниться робота лікаря, ускладниться чи навпаки стане простішою, пані Людмила у відповідь усміхається: «Я не думаю, що наша робота з підписанням декларацій якось зміниться. Ми давно працюємо в електронній системі, ведемо усю медичну документацію в електронній формі. Тому для нас із цим труднощів не виникне».

До лікаря, якого обрала наша журналістка у медичному центрі Medicover, зможе звертатись з будь-якими питаннями, пов’язаними зі здоров’ям. Крім обстеження та лікування, обраний лікар також видаватиме скерування до вузькопрофільних спеціалістів (гінеколог, невропатолог, ЛОР тощо), виписуватиме рецепти на ліки, в тому числі й ті, які потрапляють під дію програми «Доступні ліки» (безкоштовні ліки в аптеці, витрати на які фінансує держава). Обраний лікар приватного медичного центру Medicover видаватиме також медичні довідки, наприклад, листки непрацездатності чи довідки у басейн. Це швидко, комфортно та зручно.

Ви можете обрати для себе сімейного лікаря чи терапевта, а окремо для малечі ще й педіатра. Та Людмила Соловей розповідає: «Краще, коли я спостерігаю за усією сім’єю, тоді я бачу, чим хворіють у цій сім’ї, до яких захворювань є схильність. Завдяки цьому ми коригуємо лікування дітей і попереджуємо у них захворювання».

А Мирослава Децик впевнена: «В нас якісні послуги, захищені персональні дані, а ще, окрім декларації із лікарем, у нашої клініки є договір із пацієнтом. За якість послуг відповідаємо своєю репутацією та ліцензією». А це має величезне значення.

Медичний центр Medicover

Львів, вул. Антоновича, 102 (заїзд із вул. Героїв УПА, 75)

Запис до реєстратора за тел. 093 911 03 03

medicover.com.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!