ГПУ оголосить про підозру львів’янці Софії Федині через погрозу вбивством президенту

7605 0
Держбюро розслідувань просить Верховну Раду зняти із неї депутатську недоторканість.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

ДБР передало до Генеральної прокуратури проєкт повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо президента України народній депутатці Софії Федині та блогерці Марусі Звіробій. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Ідеться про ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України.

Водночас до прокуратури скерували проєкт подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення Софії Федини до кримінальної відповідальності.

Читайте також: САП висунула підозру і хоче заставу від ще одного львівського чиновника

Нагадаємо, 26 жовтня Софія Федина та Маруся Звіробій провели онлайн-трансляцію в соцмережах і розкритикували манеру спілкування президента із військовими у Золотому на Донбасі. Вони висловили припущення, що «випадково може вибухнути граната, обстріли бувають випадково, найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припре на передову».

Додамо, про відкриття кримінального провадження у цій справі повідомив нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!