ГПУ просить парламент притягнути Ярослава Дубневича до кримінальної відповідальності

2556 1
Із Ярослава Дубневича можуть зняти депутатську недоторканність
Фото: Depo.Львів

Фото: Depo.Львів

Генпрокурор Руслан Рябошапка підписав та направив у парламент подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з Львівщини Ярослава Дубневича. Про це повідомили в пресслужбі ГПУ.

Читайте також: НАБУ підозрює Дубневичів у поданні неправдивих даних у своїх деклараціях

Національне антикорупційне бюро зібрало достатньо доказів для повідомлення про підозру Ярославу Дубневичу за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За даними слідства, депутат завдав збитки державі на 93 мільйони 277 тисяч гривень.

Зазначається, що Ярослав Дубневич, будучи депутатом 8-го скликання і головою комітету Ради з питань транспорту, був обізнаний про фінансовий стан Укрзалізниці, зокрема потреби при проведенні державних закупівель, а також мав вплив на засновників та посадових осіб підприємства, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, башмакоскидачів, пристроїв зрівнювальних, рамних рейок, хрестовин, контррейкових рейок та комплектів роздільного скріплення.

«Докази свідчать про те, що вказана особа зі спільниками вивчила та проаналізувала попит і ціни на ринку стрілочних переводів та прийняла рішення заволодіти коштами Філії "Центр забезпечення виробництва» ПАТ "Укрзалізниця"», –кажуть у Генпрокуратурі.

За даними слідства, кошти від угоди отримали контрольовані депутатом та його спільниками компанії «через узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції», а сам Дубневич неодноразово використав службове становище «в інтересах пов’язаних з ним осіб».

Тож генпрокурор просить Верховну Раду дати згоду на притягнення Дубневича до кримінальної відповідальності.

Читайте також: У Львові дозволили реставрацію будинків Дубневичів

Додамо, що Ярослав Дубневич пройшов у Раду 9-го скликання на мажоритарному 120-му окрузі на Львівщині, що охоплює Городоцький, Мостиський і частину Самбірського районів. Він є членом фракції «Європейська солідарність».

Нагадаємо, у вересні «Укрзалізниця» зібрала та передала правоохоронцям матеріали про мільйонні збитки при купівлі та постачанні анкерів у компанії Дубневичів, які ті начебто купували в білоруського виробника та перепродували залізничному перевізнику за завищеними цінами. Натомість у ТОВ НВП «Корпорація КРТ», власниками якої є брати-бізнесмени, відреагували на звинувачення керівника АТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, та назвали його заяви прикриттям неспроможності теперішнього керівництва АТ «УЗ» в реалізації програми розвитку залізниці та корупційним лобіюванням певних постачальників застарілого та дорогого скріплення.

 


Читайте також:
17 Жовтня, 2019 15:48
Хтось здалку Хай садять цього бандюка
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!