Графіки вимкнень світла у Києві на 3 лютого: що змінилося

638 0
Ситуація у столиці з енергозабезпеченням стабільна, проте існує суттєвий дефіцит, тож Київ і надалі продовжує працювати у графіках.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

На завтра, 3 лютого Укренерго ввела обмеження: для Києва 1080 МВт на день та 692 МВт вночі. Для Дніпра та області обмеження становитимуть 1328 МВт вдень і 1262 МВт вночі. Таким чином міста завтра будуть забезпечені на 64% та 59% від потреб відповідно.

У своєму щоденному дописі, гендиректор Yasno Сергій Коваленко нагадав киянам про те, як формується сума у рахунку за світло та необхідність передавати показники.

Читайте також: найбільше київське сміттєзвалище планують закрити

«Головний етап у цьому процесі залежить саме від споживача. Усе, що йому потрібно – це вчасно передати показання лічильника, а далі справа за математикою: обсяг споживання клієнта множимо обсяг на тариф, ураховуємо переплату чи заборгованість та виставляємо кінцевий рахунок. Жодної магії та хитрощів. Клієнти, які регулярно передають показання, це знають і зазвичай не мають питань до суми у рахунку», – зазначає гендиректор Yasno.

Водночас інша ситуація в тих, хто цього не робить. «За грудень не передали показання 34% киян та 29% жителів Дніпропетровщини, тож ОСР має розрахувати їх обсяг споживання "по середньому", такими є правила», – пояснює Коваленко.

 
Отож, якщо ви не передаєте показники лічильника, то енергетики візьмуть показання минулих періодів і визначать по ним середньодобове споживання, яке може суттєво відрізнятися від того, що по факту використав клієнт. І ось тоді мже виникнути ситуація, коли використали електроенергії менше, а сума не змінилася, а частіше – зросла.
 
У такому разі у компанії радять сплатити всю суму, а наступного місяця вчасно передавати показання, і тоді буде зроблений перерахунок. Переплата ж за попередній місяць нікуди не дінеться, а буде врахована в оплаті за наступний.
 

Отож,  завтра, 3 лютого у Києві будуть застосовуватися стабілізаційні вимкнення електроенергії, а подивитись графік відключень світла кияни можуть тут, а жителі Київської області – тут.

Ігор Ющенко

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!