Гран-прі Форуму видавців, мир Зеленського та Україна втрачає підтримку ЄС. Головне за минулу добу

1989 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: УНН

Фото: УНН

Форум видавців у Львові. «Українська абетка. Малюнки Георгія Нарбута» отримала перемогу у номінації гран-прі на 27 Форумі видавців, що цьогоріч пройшов в режимі онлайн. За створення української абетки видатний український графік Георгій Нарбут (1886–1920) брався двічі: 1917 року (14 літер) та 1919 року (3 літери). Абетка – архітвір митця – не лише взірець бездоганної графіки, а й результат творчого шляху художника та його національної самоідентифікації. Нагороди в інших 16 номінаціях можна переглянути тут.

Читайте також: У Львові стартує осінній Діловий Форум. Про що говоритимуть

Covid-19 – Головне. Громадяни України, які хворіють на Covid-19 чи мають підозру, зможуть проголосувати на місцевих виборах удома, якщо подадуть заявку до 23 жовтня включно.

За словами директора офісу ВООЗ у Європі Клюґе, кількість випадків зараження за цей тиждень перевищила показники інфікування під час першого піку коронавірусу в березні.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 234 осіб (187 – напередодні). Разом 17 664. Одужало –5 686 (+ 163), померло – 497 (10 – за добу). За добу лабцентри зробили 1 505 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 1 185.

В Україні Covid-19 виявлено у рекордних 3 584 осіб (2 958 за попередню добу). Загальна кількість 166 244 пацієнтів. Одужало – 73 913 (+ 1 598), померло – 3 400 особи (+ 60).

Читайте також: 9-річна дівчинка випала з вікна дев’ятого поверху у Львові

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 18 449 осіб (плюс 379), Львівщина – 17 664 (+ 234), Харківська – 13 915 13 432 (+ 483 осіб) та Чернівецька області – 12 640 (+ 147).

Найбільше нових хворих за добу: у Харківській – 483 осіб, Тернопільській областях – 390, Києві – 379, крім того, у Київській області зафіксовано 135 пацієнтів. Далі ­– в Одеській – 325 (Одеса – 105), Львівській областях – 234 осіб.

Зеленський на Rapid Trident – (Не) тиша на Донбасі. Президент Зеленський на урочистому відкритті міжнародних військових навчань Rapid Trident у своїй промові кілька разів повторив про мир і території. Натомість співкерівник навчань від США полковник Хансен – про свободу та демократію.

Читайте також: На Ратуші вивісили банер «досить компромісів з ворогом». Хто ініціатор і за чиї гроші

Читайте також: У Львові перед приїздом Зеленського з’явилися борди Козицького «Я підтримую президента»

Представники терористів «ЛДНР» у ТКГ виставили ультиматум Україні і вимагають, щоб парламент прийняв потрібну їм постанову, інакше вони відмовляться від обміну утримуваними особами.

Україна показала в ОБСЄ, як бойовики укріплюють позиції на Донбасі попри домовленості.

Генштаб Збройних сил України укладає угоду на купівлю подарункових ручок Parker із гравіюваннями та позолотою на 308 тис. грн, ціна ручок – до 8760 гривень.

САП – «Слуга народу». У Європарламенті попередили Україну про фінансові ризики, які можуть виникнути у зв’язку з процедурою відбору керівника САП. А представництво ЄС і посольство США в Україні заявили, що від прозорості його обрання залежатиме подальша підтримка України.

Читайте також: Початок бізнесу на карантині у світі та в Україні. Чи дала коронакриза поштовх до прогресу

Фракція «Слуга народу» виключила зі своїх лав депутата Юрченка, якого НАБУ підозрює в хабарництві. Детективи НАБУ вручили йому підозру і клопочуть про арешт із альтернативою 6,5 млн грн застави. Його помічник Фіщенко вийшов із СІЗО під заставу 1 млн грн.

Гроші «Надії» та дороги. Верховна Рада підтримала зміни до держбюджету-2020, які дозволять погасити заборгованість із заробітної плати перед гірниками шахти «Надія».

Ще 589 млн грн виділили нардепи на цей рік на будівництво доріг на Львівщині. Зокрема 30 млн грн піде на міст через річку Східничанка із підходами в смт. Східниця.

Білорусь – Навальний – Польща. В.о. президента Білорусі Лукашенко на жіночому форумі заявив, що закриває кордони з Литвою і Польщею та «посилює» з Україною.

Європарламент схвалив резолюцію, у якій наголошує на невизнанні результатів президентських виборів у Білорусі.

Також Європейський парламент затвердив резолюцію щодо отруєння Навального, закликавши знайти і заморозити європейські активи фігурантів розслідувань опозиційного політика.

Читайте також: Що таке «голландська хвороба» міст і як бути з нею Львову

В МЗС РФ заявили, що Польща марно сподівається, що Росія видасть їй трьох авіадиспетчерів, яких звинувачують в умисних діях, які призвели до катастрофи літака з польським президентом у 2010 році.

Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!