Греція готова відбудувати розбомблений пологовий будинок у Маріуполі

1469 0
Уряд Греції назвав Маріуполь центром грецької меншини в Україні.
Фото: UNIAN

Фото: UNIAN

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що його країна готова допомогти відновити зруйнований російськими окупантами пологовий будинок у Маріуполі. Про це він повідомив у Twitter.

Читайте також: Чудо у Маріуполі. Із бомбосховища драмтеатру виходять живі люди

«Греція готова відбудувати пологовий будинок у Маріуполі – центрі грецької меншини в Україні, дорогому нашому серцю місті і символу варварства війни», – написав він.

Зазначимо, що це вже не перша ініціатива європейських країн допомогти відновити зруйновані будівлі у Маріуполі. Раніше Італія заявила, що готова відбудувати драматичний театр у центрі Маріуполя, на який росіяни кинули надпотужну бомбу попри те, що там перебували більше тисячі містян, які втратили власні домівки.

Читайте також: Мешканка Маріуполя, що потрапила під ворожий обстріл у пологовому, народила доньку

Нагадаємо, що 9 березня Росія скинула декілька бомб на дитячу лікарню та пологовий у Маріуполі. Через це корпуси лікарні повністю зруйновані. У результаті бомбардувань постраждало 17 людей, ще троє загинули, в тому числі одна дитина.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!