Громадські заклади зобов’язали пристосовувати важливу інформацію для людей із вадами слуху

1760 0
Окрім озвучування, важливу інформацію мають дублювати за допомогою відео, світла та вказівників.
Фото: senko.com.ua

Фото: senko.com.ua

У оновлених Державних будівельних нормах, які запрацювали в Україні з 1 квітня, запровадили обов’язкове візуальне інформування для людей з порушеннями слуху при проектуванні громадських закладів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні пропонують впровадити універсальний дизайн

Йдеться про дублювання текстами важливої звукової інформації, переклад жестовою мовою та прилади для підсилення звуку. 

Крім цього, у вестибюлях громадських закладів мають встановлювати екрани, інформаційні термінали або табло з текстовим рядком. Призначення приміщень треба позначати крупними та освітленими знаками, кабіни ліфтів — обладнати текстовим чи відеозв’язком із диспетчером, а сигналізацію про небезпеку — дублювати візуальною (світловою) інформацією.

Читайте також: Мінрегіон унормував вимоги до пандусів

Додамо, що згідно з оновленими ДБН, роботодавців зобов’язали облаштовувати всі робочі місця для людей з інвалідністю. Для людей із порушенням зору передбачені тактильні елементи на пішохідних зонах, аудіопокажчики та візуальні контрастні знаки. Крім цього, 10% місць у проектованих готелях мають бути облаштовані для людей з інвалідністю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!