Громадський бюджет Львова-2018 стартує 15 серпня

1944 0
За даними представників Львівської міської ради, цього року уже виконали 6 проектів із 67, що їх планують реалізувати до кінця року.
фото: zib.com.ua

фото: zib.com.ua

«Цього року для нас було важливим підтримати саме ті проекти, які були спрямовані на формування популярного громадського бюджету, на популяризацію громадського бюджету і основних механізмів реалізації громадського бюджету. Повинен бути присутній живий процес взаємодії між владою і громадою», -- розповіла в.о. начальника відділу громадського партнерства управління Секретаріат ради ЛМР Юлія Бойко.

Читайте також: У Львові визначили, які проекти фінансуватимуть із громадського бюджету. Повний перелік

За її словами, вивчення минулорічного досвіду  підштовхнуло до розуміння, що у формування бюджету участі потрібні зміни. Їх внесли у квітні цього року. Зокрема, збільшили суми, які виділяють на реалізацію проектів – від 500 тисяч за малі проекти до трьох мільйонів гривень за великі. Також до процесу долучили передмістя – Рудно, Брюховичі та Винники. Крім того, спростили форму бланку для збору підписів осіб, які підтримують реалізацію проекту.

Голова правління Центру громадянських Віталій Загайний розповів, що минулого року участь в голосуванні за проекти бюджету участі взяла 21 тисяча осіб, які проголосували 27 тисяч раз (дозволяють голосувати за два проекти – ред.). Цього року ініціатори ставлять перед собою мету досягнути показника 32-35 тисяч учасників голосування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!