Громадський бюджет Львова на 2020 рік становитиме 42 млн гривень

1691 0
За ці кошти реалізовуватимуть проєкти, що переможуть цьогоріч.

Сьогодні, 10 жовтня, депутати міськради Львова ухвалили рішення про те, яким буде бюджет розвитку на 2020 рік, передає Tvoemisto.tv.

Бюджет участі наступного року становитиме 1,7% від затвердженого розміру видатків бюджету розвитку міста за результатами першого півріччя 2019 року, тобто 42,4 млн грн.

Читайте також: Перемагають згуртовані. Як виграти конкурс Громадського бюджету

За словами директора управління «Секретаріат ради» Юрія Лукашевського, ця сума на 4 млн грн більше, аніж цього року. Її витратять на реалізацію проєктів, що стануть переможцями цьогоріч.

Львів’яни подали на конкурс 180 проєктів, з яких 102 стосуються медичної та освітньої тематик, а 78 подані на інші теми. Як і в попередні роки, багато проєктів стосуються придбання спеціалізованого медичного обладнання для львівських лікарень, облаштування їдалень та огорож у школах і садочках, спортивних майданчиків та громадських просторів.

Читайте також: Виграти і чекати. Чому втілення проектів громадського бюджету розтягується на роки

з 1 до 15 листопада відбудеться голосування за проєкти. Переможців оголосять до 1 грудня, а потім протягом місяця складатимуть план реалізації найкращих ідей.

Нагадаємо, торік за результатами конкурсу ЛМР погодила фінансування 54 переможців  конкурсу Громадського бюджету.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!