Громадський простір навпроти Центру Довженка коштуватиме майже 60 млн гривень

4676 0
Відремонтувати сквер мають за рік.
візуалізація надана ЛМР

візуалізація надана ЛМР

У Львові оголосили тендер на капітальний ремонт скверу біля Центру Довженка на Сихові. Відповідні торги опублікували на сайті публічних закупівель Prozorro.

Читайте також: Зелена лінія. Як планують з'єднати Сихів та центр Львова

Вартість ремонту оцінюють у 59,5 млн грн. Завершити роботи планують за рік. Згідно з проєктом, який ще торік розробила «Група 109», рельєф площі облаштують таким чином, аби вона була доступною для маломобільних груп.

Замість фонтану, який зараз не працює, на площі з’являться два фонтани: крупнодисперсний фонтан зі струменями води з пішохідного покриття та дрібнодисперсний фонтан з розпиленням води на стійках висотою до 9 м. Утім цього, на площі встановлять енергоощадні світильники, пересадять 19 молодих дерев, висадять 38 нових дерев та майже 400 кв. м багаторічних рослин. Також на площі встановлять вуличні меблі та облаштують комунікації.

Згідно з візуалізацією, головна площа має перетворити Сихів на «зелений район». Умовно площу розділять на дві зони: нижня зона призначена для комунікації та пасивного відпочинку, а – не відмежована від навколишнього середовища і на рівні першого поверху примикає до Центру Довженка. Для відпочинкової зони, яка за площею буде рівнозначною площі Митній, зроблять заглиблення з амфітеатром.

У проекті передбачено, що дно нового заглибленого ландшафту у дощовий період перетворюватиметься на водозбірний резервуар, а взимку зможе слугувати ковзанкою. У спекотний період на площі функціонуватимуть фонтани з розпиленням води.

Читайте також: Сади на дахах і тролейбус до «Кінг Кроссу». Що будуватимуть на Сихові

Нагадаємо, торік у Львові провели архітектурний конкурс на облаштування громадського простору навпроти Центру Довженка. Найкращим проєктом визнали проєкт «Групи 109» – Маркіяна Максимюка, Наталії Мисак, Ігоря Максимюка, Володимира Палія, Соломії Галайко та Юрія Максимюка. Пізніше з’явилась ідея облаштувати на площі Меморіал Героїв Небесної Сотні. Щодо цього на Сихові провели навіть кілька громадських слухань. Втім меморіал уже відкрили на вулиці Кривоноса в центрі Львова, а депутати підтримали петицію про громадський простір біля Центру Довженка.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!