Політична реклама

Громадян України просять не їздити до Сирії та Іраку

1495 0
Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Сирії та Іраку. Як повідомляє департамент інформаційної політики МЗС України, рекомендації надано у зв’язку із загостренням внутрішньої ситуації в цих країнах, що призводить до активізації випадків насильства, жертвами яких стають цивільні особи.

Громадянам України, які зараз перебувають на території Сирії та Іраку та у яких немає гострої потреби там залишатися, рекомендується виїхати із зазначених країн, скориставшись регулярним авіасполученням, - інформує "Вголос".

«Зовнішньополітичне відомство України та дипломатичні представництва нашої держави в Дамаску та Багдаді готові надавати нашим громадянам оперативну допомогу в разі відповідних звернень», - зазначають у міністерстві.

Нагадаємо, у Сирії вже більше 10 місяців тривають масові акції протесту з вимогою відставки президента Башара Асада. У зіткненнях, які набувають все більш запеклий характер, за цей час, за даними ООН, загинули понад 5 тис. чоловік. Багато західних і арабських лідерів звинувачують Б.Асада в нездатності зупинити кровопролиття і вимагають його відставки.

В Іраку не стихають теракти: після виведення американських військ з країни наприкінці минулого року, конфлікт між представниками різних гілок ісламу – суннітами та шиїтами – переріс у відкрите протистояння.

ТЕГИ: подорожі

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!