Гроші на операцію Іздрику українці зібрали менш ніж за добу

6085 0
Поціновувачі творчості Іздрика і просто усі небайдужі зібрали поету 35 тисяч гривень для операції на очах менш ніж за 24 години.
фото: chytomo.com

фото: chytomo.com

«Дорогі друзі, дуже вам дякуємо, необхідну для операції суму зібрано менше, ніж за добу! Іздрик просить припинити цей нестримний потік любові, і посилає вдячність усім, хто долучився! (smile) Ми приєднуємося до подяк, і радіємо, що сила спільнодії працює так безвідмовно. Ви - прекрасні. Дякуємо!», – пишуть на сторінці у Facebook ініціатори збору коштів.

Нагадаємо, Іздрик має все більш відчутні проблеми із зором. Сам поет часто жартує, що це все психосоматика, і «якби світ був кращий, на нього було би приємніше дивитися». Але грошей на лікування у нього немає. Відтак, менше аніж за добу, небайдужі зібрали понад 35 000 грн для заміни кришталиків на обох очах. Лікування відбуватиметься у Івано-Франківську, у Центрі відновлення зору AS, у другій половині грудня.

Додамо, Юрій Романович Іздрик народився 16 серпня 1962 у Калуші Івано-Франківської області.  Він є українським прозаїком, поетом, культурологом, автором концептуального журнального проекту «Четвер». Живе і працює у Калуші. Автор повісті «Острів КРК» (1994), поетичної збірки «Станіслав і 11 його визволителів» (1996), романів «Воццек» (1996, 1997), «Подвійний Леон» (2000) і «АМтм» (2004), збірки есеїв «Флешка» (2007), «Флешка-2GB» (2009), «Таке» (2009), «Underwor(l)d» (2011), «Іздрик. Ю» (2013), «Після прози» (2013), «AB OUT» (2014), «Календар любові» низки повістей, оповідань, статей з культурології та літературознавства. Іздрик — один із творців станіславського феномену.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!