Політична реклама

Грошові перекази стають вигіднішими

1441 0
Якщо раніше значна частка грошових переказів переправлялася в Україну готівкою з використанням неофіційних каналів (водіїв, провідників), то зараз все частіше гроші переводяться за безготівковим розрахунком.

Так, у 2012 році обсяг перерахувань трудових мігрантів в Україну через спеціалізовані системи досяг $ 4,3 млрд, тоді як в 2011 р. вхідний трафік склав майже $ 3,2 млрд, повідомляє vkurse.ua.

Справа в тому, що більше половини вхідних грошових переказів надходить із сусідньої Росії. Останнім часом тамтешні платіжні системи — «Золота Корона», «Юністрім» — різко активізували свою діяльність і почали відтісняти американських грандів в особі Werstern Union (WU) і Money Gram. Основна перевага росіян — низька вартість грошового переказу.

Середні комісійні на здійснення гривневих грошових переказів по території України за 2012 зменшилися ще більш значно, проте не для всіх сум. Так, найбільше скоротилися середні витрати на переказ 2 тис. грн. — на 20%, або на 8,3 грн. — до 33,7 грн.; 4 тис. грн. — на 15%, або на 10,5 грн. — до 58 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!