Гройсман готовий виділити 50 млн грн на полігон для сміття у Львівській області

3980 0
Також він закликав усю країну допомогти Львівській міськраді у вивезенні відходів.
Фото: dt.ua.

Фото: dt.ua.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман готовий ініціювати на засіданні уряду виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Про це він сказав голові ЛОДА Олегові Синютці під час селекторної наради з питань підготовки до зими, повідомляє «Укрінформ».

Читайте також: Львів’ян просять викидати органічні відходи окремо

Окрім того, він зауважив, що в Україні є тисячі полігонів для переробки сміття, що належать органам місцевого самоврядування.

«Я хочу попросити всю країну. Шановні міські та сільські голови, голови державних адміністрацій! Якщо до вас раптом звернеться Андрій Іванович Садовий по допомогу стосовно вивезення сміття – будь ласка, допоможіть, якщо можете», – додав Гройсман.

Нагадаємо, публічна суперечка між міським головою Львова Андрієм Садовим та прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом щодо ситуації з вивезенням відходів зі Львова триває з минулого тижня. Після звернення львівської міської комісії з питань НС до вищого керівництва держави про допомогу і оголошення Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації, Володимир Гройсман під час засідання уряду заявив, що міська влада має достатньо інструментів, щоби вирішити сміттєву кризу самостійно.  На це мер Львова заявив, що очікує від керівника конкретних кроків для врегулювання ситуації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!