Група Dragon Capital придбала Ідея Банк у Львові

2909 0
Вартість угоди сягає майже 1,4 мільярди гривень.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Група компаній Dragon Capital уклала з Getin Holdings S.A.  угоду про придбання 100% акцій Ідея Банку (Україна) за 1,37 млрд грн. Про це ідеться в повідомленні Getin Holdings S.A.

Getin Holdings S.A. – польська компанія, що є власником Ідея Банку (Україна).

Як повідомляють у Dragon Capital, угода набере чинності після погодження Антимонопольним комітетом України та Національним банком України, а також після виконання сторонами попередніх умов угоди, пише НВ. Бізнес. За даними Інтерфакс-Україна, угода може бути завершена до 31 травня 2020 року, а її ціна може бути зменшена після зовнішнього аудиту.

Новим керівником фінансової установи може стати колишній генеральний директор Альфа-Банку Іван Світек, пише FinClub.

Нагадаємо, Ідея Банк виставили на продаж у жовтні.

Востаннє угоду про придбання українського банку уклали у 2016 році: тоді Альфа Банк домовився про приєднання Укрсоцбанку.

Ідея Банк (раніше Плюс Банк) заснований у 1989 році. Його єдиним акціонером є фінансова група Getin Holding S.A. За даними НБУ станом на 1 липня 2019 року за розміром загальних активів (7,01 млрд грн) Ідея Банк займав 25-е місце серед 76 діючих банків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!