«Групи смерті» в соцмережах курували студенти-медики, які експериментували зі свідомістю

17008 0
Затриманих адміністраторів суїцидальної гри «Синій кит», які виявилися студентами медвишів, відпустили на свободу.
фото: AP

фото: AP

Оперативні співробітники, що затримали вчора адміністраторів так званих «груп смерті» в соцмережах, були змушені відпустити їх на волю. Про це повідомляє Цензор.НЕТ, посилаючись на власні джерела в Нацполіції.

«Були затримані двоє студентів четвертого курсу, які навчаються в Києві в медуніверситеті. Ці юнаки пояснили, що діяли з цікавості і намагалися зрозуміти, як працює свідомість людини, і чи вдасться маніпулювати підлітками, які потрапили в скрутне становище. Вони давали завдання, і діти їх виконували. Студенти навчаються не на лікувальних факультетах, вони не мають відношення до спеціальності «психіатрія», – зазначило джерело.

Читайте також: Коли земля летить з-під ніг. Психолог про підлітковий суїцид

До вечора на місцях проживання кураторів, які намагалися довести дітей до суїциду, проводилися обшуки і допити. Також відомо, що ці зловмисники досі не довели до самогубства жодну жертву. «У нас немає потерпілої сторони, відповідно, ми не можемо їх звинуватити за жодною статтею кримінального кодексу. Довелося відпустити їх на волю», – повідомив правоохоронець і додав, що зараз в розробці є десятки кураторів.

Народна депутатка Вікторія Сюмар, реагуючи на інформацію про затримання адміністраторів, повідомила, що її донька нещодавно отримала завдання від адміністратора однієї з «груп смерті»: взяти лезо і на руці вирізати 4.20.

Читайте також: У Львові прокуратура закликає батьків обмежити доступ підлітків до «груп смерті»

Додамо, в Україні вже зареєстровано два випадки суїциду неповнолітніх, які були так чи інакше пов'язані з «групами смерті».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!