Грузія відкличе посла з України, якщо Саакашвілі стане віце-прем’єром

1876 0
Посаду віцепрем'єра з реформ Саакашвілі запропонував президент Володимир Зеленський.
Фото: РБК-Україна

Фото: РБК-Україна

Влада Грузії планує відкликати посла в Україні для консультацій у разі, коли український парламент призначить Міхеіла Саакашвілі віцепрем’єром з реформ. Про це заявив прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія, – передає «Эхо Кавказа».

«Якщо таке рішення ухвалять, ми щонайменше відкличемо посла з Києва для консультацій», — каже він.

Георгій Гахарія вважає, що з боку стратегічного партнера Грузії, тобто України, «категорично неприйнятно» призначати на високу посаду людину, яка засуджена в Грузії за тяжкою статтею і перебуває в розшуку.

Читайте також: Саакашвілі зустрівся із Садовим у центрі Львова. Відео

Нагадаємо, що посаду віцепрем'єра з реформ Саакашвілі запропонував президент Володимир Зеленський. 

Міхеіл Саакашвілі у 2004-2013 роках був президентом Грузії, після чого почав будувати політичну кар’єру в Україні. Зокрема у 2015 році отримав українське громадянство, став радником п’ятого президента Петра Порошенка та очолив Одеську область. У 2017 році його позбавили українського громадянства офіційно за недостовірні дані при його отриманні, натомість різні джерела говорили про конфлікт із Міхеілом Саакашвілі та Петром Порошенком. Тоді за перетином ним кордону із Польщею на Львівщині спостерігала вся країна. У травні минулого року йому повернули громадянство.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!