Грузія вимагатиме від туристів негативний тест на коронавірус

1794 0
Грузія хоче стати і залишитися «вільною від коронавірусу», тому вимагатиме від туристів довідку про негативний результат лабораторного ПЛР-тесту на коронавірус.
Фото: Всі тури

Фото: Всі тури

Іноземні туристи, які захочуть приїхати на відпочинок до Грузії, повинні будуть надати довідку про негативний ПЛР-тест на коронавірус. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на «Грузія Онлайн».

За словами прем’єра країни Георгія Гахарії, Грузія хоче стати і залишитися «вільною від коронавірусу», тому вимагатиме від туристів довідку про негативний результат лабораторного ПЛР-тесту на коронавірус.

Читайте також: Єврокомісія закликає європейські країни продовжити закриття кордонів ще на місяць

«У туристів, які в’їжджатимуть до Грузії, повинен бути актуальний результат ПЛР-тесту, інакше людину просто не впустять.… Організовані туристичні групи зможуть в’їхати лише за дотримання цього правила», – каже він.

Прем’єр додав, що передбачать можливість здати ПЛР-тест і всередині країни, але лише у винятковому порядку.

Туристичні групи, за його словами, будуть розміщуватися лише у «зелених зонах» – готелях, які перейдуть спецперевірку міністерства охорони здоров’я на дотримання усіх протоколів безпеки, що включають скринінг, безпечну організацію харчування, транспортування гостей тощо.

Окрім Грузії, ПЛР-підтвердження про негативний результат тесту на коронавірус вимагає Чехія, Туніс та Чорногорія.

Нагадаємо, що Грузія ще на місяць відтермінувала відновлення регулярних авіарейсів, які мали розпочатися із 1 липня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!