Політична реклама

Грузини у Львові заспівають «Реве та стогне... »

1878 0
4 червня о 19:00 національний хор Грузії «Тбілісі» виступить у Львові на сцені Львівської опери. Знаменитий чоловічний акапельний колектив вирушає у свій перший концертний тур Україною «З любов’ю до України».

Грузинський ансамбль з 1 по 9 червня дасть концерти «З любов’ю до України» у дев'яти містах – Рівному, Луцьку, Ужгороді, Львові, Києві, Чернігові, Вінниці, Житомирі та Білій Церкві, повідомили tvoemisto.tv організатори.

«Тбілісі» – це 12 вокалістів: шість тенорів, три баритони і три баси. Керівник колективу – заслужений діяч мистецтв Грузії, лауреат Державної премії Роберт Гоголашвілі. Директор хору – кавалер Ордену Честі Заза Мамаладзе. У репертуарі ансамблю – грузинські народні пісні, пісні грузинських композиторів, а також знані мелодії з кінострічок (зокрема, «Міміно», «Скрипаль на даху»), із Бродвейських мюзиклів. А спеціально для туру Україною у репертуарі хору «Тбілісі» з’явилася пісня на вірш Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий».

У першій половині червня відбудеться перша частина туру «Тбілісі». Друга запланована на осінь – містами Східної та Південної України. Графік туру Національного хору Грузії «Тбілісі» містами України: 1 червня – Рівне, 2 червня – Луцьк, 3 червня – Ужгород, 4 червня – Львів (Оперний театр), 5 червня – Київ, 6 червня – Чернігів, 7 червня – Вінниця, 8 червня – Житомир, 9 червня – Біла Церква.

Ціна квитків – 80-380 грн.

Довідка:

Національний хор Грузії «Тбілісі» був створений у 1980 році. За час свого існування колектив дав понад п’ять тисяч концертів як в Грузії, так і за кордоном: США, Японія, Бельгія, Нідерланди, Чехія, Італія, Франція, Велика Британія, Естонія, Росія. Дискографія ансамблю налічує вісім альбомів, а також 6-серійний документальний фільм «З піснею навколо світу». У 1997-му «Тбілісі» нагородили орденом Честі Грузії. Попри високу відзнаку, останнім часом колектив рідко виступав на рідній землі – через конфлікт із владо. І нарешті восени цього року хор «Тбілісі» вперше за останні 10 років матиме сольний концерт у рідному Тбілісі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!