Григорій Козловський подав до суду на Українську Галицьку Партію

3341 0
Позовне провадження про захист честі, гідності та ділової репутації зареєстрував Франківський райсуд Львова.
Григорій Козловський на стадіоні. Фото fcruh.com

Григорій Козловський на стадіоні. Фото fcruh.com

Львівський бізнесмен та депутат Григорій Козловський подав до суду на Українську Галицьку Партію. Цю інформацію Tvoemisto.tv підтвердили у пресслужбі УГП.

Читайте також: Григорій Козловський запропонував збудувати паркінг на площі перед Львівською оперою

Позовне провадження про захист честі, гідності та ділової репутації 14 лютого зареєстрував Франківський районний суд Львова. 

Конфлікт між УГП та Григорієм Козловським виник після того, як почали підготовчі роботи з будівництва торгово-готельного комплексу на Дорошенка, 2, замовницею якого є донька бізнесмена Софія Максимець. Тоді УГП разом із місцевими активістами провели акцію під парканами майбутнього будівництва. Там між представницею партії Іриною Бек та учасником АТО виник конфлікт. А 13 лютого представники Нацкорпусу увірвалися в офіс УГП й вимагали вибачень від керівництва партії.

«Прийшов час називати речі своїми іменами. У місті існують фейкові громадські організації, які фінансує криміналітет. Такі організації стають занадто небезпечними для громади міста. Вони існують тому, що про них всі мовчать. Ми ж мовчати не будемо. Нехай подають до суду», – сказала Tvoemisto.tv голова політради УГП Ірина Моряк.

Читайте також: Вхід через сусідів. Який готель хочуть будувати на початку вулиці Дорошенка

Нагадаємо, ділянку під комплекс депутати Львівської міської ради передали безкоштовно у власність ОСББ «Свободи 11» ще у квітні торік, вилучивши її з власності ТзОВ «Солодка вишиванка». Тоді кінцевим бенефіціарним власником ОСББ, згідно з аналітичною системою YouControl, був Григорій Козловський.

У вересні Софія Максимець разом з власницею ТзОВ «Солодка вишиванка» Лесею Данчевською намагалися отримати містобудівні умови та обмеження на проєктування на вул. Дорошенка, 2 готелю. Як пишуть «Наші гроші. Львів», Софія Максимець та Леся Данчевська стали власницями ділянки, надавши ОСББ позику під її заставу. Тоді виконком переніс це питання, бо до рішення була низка зауважень, після чого щодо будівництва провели дві зустрічі з громадськістю. 

Сам Григорій Козловський заявив, що не має жодного відношення до нападу активістів на офіс УГП і переконаний, що таким чином партія хоче підняти собі рейтинг, оскільки «кращого фігуранта»  годі й найти. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!