Григорій Семенчук про цікавинки цьогорічного Форуму видавців

2706 0
До Форуму видавців у Львові залишилося кілька днів. Цьогоріч для відвідувачів головної книжкової події року організатори приготували більше тисячі активностей для різних вікових категорій. Tvoemisto.tv запитало у програмного директора Форуму Григорія Семенчука про те, чим цьогорічне книжкове свято буде особливим і які закордонні зірки завітають до Львова на Форум видавців.
фото: bookforum.ua, lvivpost.net, ufest.in.ua

фото: bookforum.ua, lvivpost.net, ufest.in.ua

«Попри те, що цьогорічний Форум видавців є двадцять другим, а значить – звичним і традиційним, мені видається, що його основною цікавинкою є різноманіття акцій та подій, реалізованих у межах цього книжкового свята. Мені дуже подобається, що цьогоріч відбудеться надзвичайно багато акцій для дітей, для молоді, для людей старшого віку, для різних професійних аудиторій: від освітян до військових. Також цьогорічний Форум видавців відрізняється тим, що на ньому буде більше тематичних майданчиків різного спрямування і їх програма є насиченішою, аніж минулого року. І це є свідоме бажання полегшити нашим відвідувачам і читачам життя, допомігши їм обрати правильні події для себе», – каже Григорій Семенчук.

Нагадаємо, що на Форумі видавців у Львові діятиме шість тематичних майданчиків: «жінка в темі», «фронт и фронтир», «уроки історії», «кулінарія», «нація та едукація» і «мандри». Програмний директор події каже, що на Форумі кожен зможе собі знайти щось до душі: «У нас відбудуться не тільки літературні читання, а й концерти, виставки, кіно, драматургія і ми завжди зацікавлені, щоб дати якомога більш демократичний зріз того, що відбувається в сучасному літпроцесі. Всі ці події, які є у програмі Форуму, в основному організовують видавці і, якщо у них є таке свідоме бажання раз на рік зробити таку кількість подій у країні, яка чесно кажучи, не дуже переживає за своє гуманітарне поле, то ми мусимо їм допомогти, дати цю можливість. Впевнений, що можемо проводити і не одну тисячу подій, а дві й більше».

Іще характерною рисою цьогорічного Форуму видавців стане велика кількість спеціальних гостей з-за кордону: це і британський нейрохірург Генрі Марш, і польський дисидент Адам Міхнік, і німецька авторка українського походження Катя Петровська, і китайський поет Бей Лінґ та деякі інші. «Ну і цей форум надзвичайно насичений не тільки письменниками, а й різними цікавими людьми, які також долучилися до літературного свята. Хтось із них видав нову книжку, а хтось – долучився до створення репортажистики, зокрема про події, які відбуваються останні два роки в Україні. Тому кожен зможе знайти для себе щось цікаве: історики – хороших істориків, журналісти – хороших журналістів, культурологи – добрих культурологів, люди, які люблять літературу – цілий калейдоскоп письменників», – каже Григорій Семенчук.

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!