Гриценко запевняє, що військову академію у Львові ділити не будуть

1918 0
Екс-міністр оборони запевняє, що військове відомство планує збільшити фінансування закладу та набір курсантів.
фото: Мирослава Пархомика

фото: Мирослава Пархомика

На своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» Анатолій Гриценко написав, що зустрічався із чинним міністром оборони Степаном Полтораком і обговорював пропозиції щодо вдосконалення підготовки офіцерів у військових вишах.

«Сухий підсумок: у Львові можуть заспокоїтися, жодного скорочення, чи зменшення кількості курсантів, тим більше передислокації окремих навчальних підрозділів у інші міста (Одесу, Суми, Харків) - не планується і не буде!» -- написав Анатолій Гриценко.

За його словами, все відбувається навпаки -- Міноборони планує збільшення набору, збільшення фінансування і розгортання на базі львівської Академії Сухопутних військ нових сучасних навчальних комплексів.

А паралельно планують збільшити набір курсантів для підготовки інженерів-танкістів на Військовому факультеті танкових військ у Харкові, де вони готуються і сьогодні, але це жодним чином не пов'язано з роботою академії у Львові.

Читайте також: Львівська облрада виступила проти подрібнення Академії сухопутних військ 

«Статус Академії як видового навчального закладу, з нинішнім переліком спеціальностей підготовки - залишається незмінним. Міністр вболіває за підготовку професійних кадрів абсолютно щиро і не налаштований на конфліктні непродумані рішення, ні у Львові, ні в інших містах, де дислокуються військові навчальні заклади. Питання закрите» -- наголосив Анатолій Гриценко.

Раніше голова Львівської облради Олександр Ганущин оприлюднив інормацію про те, що Міноборони планує перенести підготовку низки спеціальностей зі Львова в інші міста України і заявив, що львівська влада вкотре стане на захист академії, значення якої намагалися знівелювати  у минулому. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!