Політична реклама

Гривня знеціниться вже у березні, - експерти

969 0
В Україні девальвація стримується до березня 2013 року для недопущення підвищення вартості погашення боргів. Про це йдеться в огляді Ernst & Young.

«Неминучість прискореної девальвації валюти, стримуваної до березня 2013 року для недопущення підвищення вартості погашення боргів, виключила будь-яку монетарну лібералізацію, покликану збільшити внутрішні інвестиції, а іноземні інвестиції різко скоротилися напередодні виборів у жовтні», - сказано в огляді.

На думку експертів, надалі Україні буде складно забезпечувати резерви, якы стрымко скорочуються, для підтримки національної валюти до можливого збільшення експорту в 2013 році, пише "Новий погляд".

«Найімовірніше, знадобиться проведення нового раунду переговорів з МВФ, перш ніж довіру інвесторів буде відновлено. Але до відновлення надходжень резервних коштів, передвиборний фіскальний спад необхідно подолати і повернути у зворотному напрямку », - зазначає Ernst & Young.

Аналітики підкреслюють: навіть якщо вдасться уникнути значної девальвації національної валюти, із зростанням цін на пальне і продукти харчування повернеться інфляція.

Нагадаємо, 30 січня директор із суверенних рейтингів, головний аналітик по Україні Standard & Poor's Ratings Services Тревор Каллінан заявив, що регуляторні заходи, вжиті НБУ для дедоларизації економіки, а також скорочення зведеного дефіциту держбюджету, забезпечать гривні тимчасову підтримку. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!