Грижа у дитини. Куди звертатись львів’янам?

11201 0
Пахова грижа – одна з найчастіших патологій, з якими зустрічаються дитячі хірурги. Оперативне втручання тут неминуче. Лікарі кажуть, що найкращим варіантом лікування є сучасна методика – лапароскопічне видалення гриж, яке є малоінвазивним сучасним лагідним методом хірургічної корекції цієї вади розвитку. Дитина вже через 5 годин після операції може бігати коридором, а вже наступного дня продовжує лікування вдома. ®

Стандартний метод лікування. За словами кандидата медичних наук, завідувача хірургічним відділенням Медичного центру Medicover Антона Висоцького, грижа у дітини – це вроджена вада. Її причиною є не сформовані анатомічні структури передньої черевної стінки або діафрагми. Коли дитина починає активне життя або ж навіть плаче, то починає збільшуватись тиск  на черевну порожнину –– дефекти анатомічних утворень передньої черевної стінки починають збільшуватись, у зв’язку з чим органи черевної порожнини потрапляють до гриживого мішка, та починають защемлюватись.

Виникає потреба термінового оперативного втручання. Лікар каже, що найкраще оперувати дитину одразу після встановлення діагнозу, якщо не має протипоказів. Оптимальним терміном проведення операції є вік від 3 місяців до 5 років. Це також залежить від виду грижі.

При застарілому методі хірургічного лікування грижі, робилась стандартна операція із розрізом  в залежності від локалізації грижі. Після такої операції крихітному дитячому організму, травматизму уникнути важко. Реабілітація таких пацієнтів відбувається до тижня.

Чому малоінвазивний метод лікування? Натомість сучасний малоінвазивний метод  передбачає проведення оперативного втручання з максимальною безпекою для тендітного дитячого організму. Операції таким методом є настільки лагідні, що часто виключають потребу введення знеболюючих, зменшує ймовірність виникнення післяопераційних слідів, скорочує тривалість перебування в лікарні в деяких випадках до двох днів.

За словами хірурга, важливою перевагою такої технології є бездоганний косметичний ефект, що є дуже важливо для маленької дитинки і також дорослого. Через кілька днів взагалі не видно, що була проведена будь-яка операція.

«Дитина вже через 5 годин після операції може бігати коридором. Наступного дня зазвичай відпускаємо до дому. А все це, ясна річ, завдяки сучасним підходам до лікування таких захворювань. На жаль, ця методика ще малопоширена в Україні, хоча за кордоном вже давно стала «золотим стандартом», - додає хірург. І найактуальніше те, що вартість операції часто однакова із вартістю у звичайній лікарні.

Куди звертатись львівянам? «Малоінвазивний метод широко застосовують у нашому Медичному центрі Medicover  (вул. Антоновича, 102). У нас є все необхідне обладнання і сучасна операційна, аби робити операції такого виду. У клініці оперують відомі львівські, та консультують закордонні спеціалісти. Наші лікарі кожного року виїжджають за кордон на навчання. Це різні програми у найпрестижніших європейських університетах. Малоінвазивний метод у лікуванні грижі також застосовуємо і щодо дорослих пацієнтів», - розповідає Антон Висоцький.

У Медичному центрі Medicover  функціонує SMART-операційна, оснащена системами малоінвазивної хірургії. Цілодобове моніторювання забезпечує догляд за кожним пацієнтом, навіть немовлям від кількох тижнів народження.

Спеціально спроектований окремий операційний блок дозволяє проводити усі види операцій. Окрім того, Медичний центр Medicover  пропонує низку переваг:

-        турбота й увага від персоналу від кожного, хто працює в клініці;

-        всі умови: душ, стерильні вбиральні, матеріали для одноразового використання;

-        малоінвазивні методи скорочують час проведення в лікарні до 1 дня;

-        пацієнти перебувають у комфортабельних палатах;

-        гарантується цілодобовий моніторинг за хворим;

-        є можливість відеозапису ходу операції.

Розуміючи період загострень ми зробили вартість консультації лікаря-хірурга  в період з 1.06 – до 31.07 всього 50 грн.

Телефонуйте. Ми допоможемо Вам.

Медичний центр Medicover розташований за адресою: Львів, вул. Антоновича, 102 (заїзд із вул. Героїв УПА, 75); тел. 093 911 03 03.

Детальніше читайте на сайті Медичного центру: medicover.com.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!