Гурт Kalush Orchestra переміг на пісенному конкурсі «Євробачення»

4097 0
Україна отримала 631 бал.
Гурт Kalush Orchestra під час виступу в першому півфіналі Євробачення-2022/Фото: Sarah Louisse Bennett

Гурт Kalush Orchestra під час виступу в першому півфіналі Євробачення-2022/Фото: Sarah Louisse Bennett

Український гурт «Kalush Orchestra» з піснею «Stefania» цього року здобув перемогу на пісенному конкурс «Євробачення». Загальний бал від почесного журі країн та глядачів для них становить 631. Друге місце посіла Велика Британія, а третє Іспанія.

Загалом за перемогу у конкурсі боролися 25 країн. Упродовж голосування лідирувала здебільшого Велика Британія, якій букмекери прогнозували друге місце, а також в топі були Іспанія та Швеція. Низка країн-учасниць конкурсу віддали українському гурту найвищий бал (12). Йдеться про Литву, Румунію, Латвію, Молдову, Польщу. Україна ж віддала 12 балів Великій Британії.

Читайте також: Гурт Kalush відзняв кліп на Стефанію у львівському Будинку вчених

Глядачі з усього світу віддали «Kalush Orchestra» найбільшу перевагу з усіх учасників. Гурт отримав 439 балів, а в сумі з балами журі – 631 – та став переможцем цьогорічного «Євробачення».

Нагадаємо, що під час відкриття фіналу цьогорічного пісенного конкурсу «Євробачення» у Турині створили перформанс, у якому виконали пісню Джона Леннона «Give Peace a Chance», яка вважається «гімном миру». Наприкінці шоу крупним планом показали українські прапори у залі. А після виступу «Kalush Orchestra» закликав світ врятувати «Азовсталь» і Маріуполь. «Help Ukraine, Mariupol, hepl Azovstal! Right now», – вигукнув засновник гурту та соліст Олег Псюк після завершення виступу у фіналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!