Гурт KALUSH Orchestra планує продати переможну статуетку, щоб зібрати кошти для армії

1544 0
За словами лідера гурту, вони планують виступати в Європі, щоб збирати гроші на потреби армії
Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Гурт KALUSH Orchestra, який цьогоріч переміг у пісенному конкурсі Євробачення-2022, планує продати переможну статуетку, щоб зібрати кошти для України. Про це гурт повідомив сьогодні, 17 травня, у Львові під час прямої трансляції Tvoemisto.tv з брифінгу. 

«До цієї перемоги ми йшли довго, і кожен день недосипали, проте зробили все можливе. Важко передати емоції, коли оголосили, що ми перемогли. Наступного ранку, коли я проснувся, першою думкою було  ми виграли Євробачення. Це була складна боротьба, але вона того вартує»,  повідомив соліст гурту Олег Псюк.

Читайте також: Гурт Kalush Orchestra переміг на пісенному конкурсі «Євробачення»

За його словами, гурт планує виступати в Європі, щоб збирати гроші на потреби армії та офіційні фонди, а також прославляти надалі українську культуру. 

«Наша ціль зробити так, щоб українська музика була популярна не тільки в Україні, але й в цілому світі. Євробачення це була хороша платформа для того, щоб заявити про українську культуру. В нас є ціль надалі робити колаборації з світовими зірками, і українську мову та пісні виводити за межі держави», – зазначив він.

Зазначимо, що у зв'язку з повномасштабним вторгенням росії в Україну, декілька країн світу запропонували прийняти «Євробачення» на своїй території. 

«Ми робимо все можливе, щоб Євробачення пройшло тут, в мирній Україні. Безпековий фактор важливий, і рішення остаточне буде прийматися разом із Європейською мовною спілкою. Це будуть складні перемовини, але навіть в 2017 році, коли проходило Євробачення в Києві, був серйозний дискус. Тоді Україна заклала так звану фінансову гарантію - 15 млн євро на випадок того, якщо щось піде не так, то за ці кошти конкурс проводила б інша країна. Нам потрібно зробити все можливе, щоб тут відбулось Євробачення», — повідомив голова Суспільного мовлення Микола Чорнотицький. 

Читайте також: Костюми гурту Kalush на Євробаченні мають старовинні елементи

Соліст гурту Олег Псюк розповів, що гурт KALUSH Orchestra – це поєднання старого фольклору і нового сучасного хіп-хопу. «І в такому міксі получається щось цікаве, що подобається людям»,  каже він. Зокрема цей образ вони намагаються підкріпити і своїм зовнішнім виглядом. 

«Це прослідковується не тільки в піснях, але й в образах, і в загальній концепції. Щодо кептаря, то нам здавалося це круто, щоб показати все так, як має бути», — зазначив Олег Псюк. 

Також він додав, що у нього є улюблена вишиванка, яка вишита з калуських узорів, але поки він в ній не виступав.

Додамо, костюми гурту Kalush на Євробаченні мали старовинні елементи, які викликали неоднозначну реакцію через те, що їх взяли зі стародавньої колекції Роксоляни Шимчук. Йдеться про кептар для Олега і сердак для Тимофія. 

Нагадаємо, що під час відкриття фіналу цьогорічного пісенного конкурсу «Євробачення» у Турині створили перформанс, у якому виконали пісню Джона Леннона «Give Peace a Chance», яка вважається «гімном миру». Наприкінці шоу крупним планом показали українські прапори у залі. А після виступу «Kalush Orchestra» закликав світ врятувати «Азовсталь» і Маріуполь. «Help Ukraine, Mariupol, help Azovstal! Right now», – вигукнув засновник гурту та соліст Олег Псюк після завершення виступу у фіналі.

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!