Гурт Kalush Orchestra пройшов у фінал Євробачення

5498 0
Фінал пісенного конкурсу відбудеться 14 травня.
Гурт Kalush Orchestra під час виступу в першому півфіналі Євробачення-2022/Фото: Sarah Louisse Bennett

Гурт Kalush Orchestra під час виступу в першому півфіналі Євробачення-2022/Фото: Sarah Louisse Bennett

Український гурт Kalush Orchestra вийшов до фіналу пісенного конкурсу Євробачення-2022. На головній сцені представники України виконали пісню «Stefania», зал слухав виступ України стоячи.

Так, 10 травня у Турині відбувся перший півфінал конкурсу, на якому обирали десятку виконавців, які пройдуть до фіналу. Kalush виступив у першому півфіналі Євробачення під шостим номером. Їх виступ став справжнім відкриттям цього року. Хлопці не просто запалили на сцені, вони підірвали зал, і змусили глядачів гучно та довго аплодувати їм стоячи. Також у залі майоріла чимала кількість синьо-жовтих прапорів.

Читайте також: Костюми гурту Kalush на Євробаченні мають старовинні елементи. Чому їх критикують

У фінал конкурсу потрапили ще такі країни: Швейцарія, Вірменія, Ісландія, Литва, Португалія, Норвегія, Греція, Молдова, Нідерланди.

Зазначимо, другий півфінал пісенного конкурсу відбудеться у четвер, 12 травня, а фінал - у суботу, 14 травня. 

Нагадаємо, що гурт Kalush Orchestra вирішив змінити костюми для виступу на пісенному конкурсі, а також постановку. Образи для виступу гурту Kalush Orchestra, зокрема для фронтмена Олега Псюка і Тимофія Музичука, на пісенний конкурс в Турині створила дизайнерка зі Львова Роксоляна Шимчук. Вона працювала разом зі стилістом Назаром Дідиком, який займався образами інших учасників. Гурт одягнений в автентичні костюми з елементами сучасного стилю, однак це викликало критику у соцмережах. Більше про це читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!