Гурт Kazka відмовився їхати на Євробачення від України

4459 0
Виконавці посіли третє місце у Нацвідборі Євробачення.
Фото: UA: Суспільне

Фото: UA: Суспільне

Український гурт Kazka, який посів третє місце на Національному відборі Євробачення з піснею «Apart», відмовився їхати на Євробачення у Ізраїль від України. Про це гурт повідомив на своїй сторінці у Instagram.

Читайте також: Пісня гурту Kazka очолила топ кліпів українського сегменту Youtube

«Ми хочемо i мали б за честь представляти Україну на Євробаченні. Ми вклали в це бажання багато сил, енергії, часу. Ми за цим йшли на Нацвiдбiр. Але нам не потрібна перемога будь-якою ціною. Наша місія – об'єднувати людей своєю музикою, а не сіяти розбрат. Тому на пропозицію НСТУ у нас є чітка відповідь: ми не поїдемо в 2019 році на Євробачення», – йдеться у повідомленні.

Скрін-шот зі сторінки гурту Kazka в Instagram

Водночас музиканти зазначили, що готові представити Україну на конкурсi наступного року, якщо їх оберуть. Додамо, що учора срібні призери Нацвідбору гурт Freedom Jazz також відмовились від пропозиції НСТУ представити Україну на Євробаченні-2019, натомість у Суспільному заявили, що можуть відмовитись від участі України у міжнародному конкурсі взагалі.

Читайте також: У Лос-Анджелесі роздали статуетки Оскар-2019. Повний перелік переможців

Нагадаємо, 23 лютого у Києві відбувся фінал національного відбору на «Євробачення-2019». За результатами голосування суддів та глядачів переможницею обрали співачку Maruv із піснею «Siren Song». Утім вона активно гастролює у Росії, а за умовами договору, Maruv на три місяці мала відмовитись від гостролей у РФ.

Спершу співачка заявила, що готова не виступати у країні-агресорі, але на неї чинять тиск, аби від України на Євробачення поїхала не вона. Також її обурили умови договору, який вона мала підписати. У результаті, Maruv на Євробачення-2019 не поїде, оскільки НСТУ та виконавиця не підписали відповідний договір.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!