Гурти «Океан Ельзи» і «Бумбокс» не дозволяли використовувати свої пісні на концерті до Дня Незалежності

3844 0
Їхні пісні переспівали інші виконавці під час концерту на Софіївській площі у Києві.
фото: lux.fm

фото: lux.fm

На офіційній сторінці гурту «Океан Ельзи» заявили, що не дозволяли використовувати свої пісні на концерті «Пісенна історія сучасної України» до Дня Незалежності, що відбувся сьогодні у Києві на Софіївській площі.

«Україна - це Європа. Європа – це повага до прав, в тому числі авторських. Чи не так, Офіс Президента України?», – йдеться в повідомленні.

Композицію «Там, де нас нема» виконали Вєрка Сердючка з хором, однак представниця «Океану Ельзи» Вікторія Хоменко уточнила, що «щодо питань використання пісні «Океану Ельзи» сьогодні зранку не давали дозвіл, ба більше – навіть не звертались».

Так само на запитання у Фейсбуку від продюсерки телеканалу «Україна» Юлії Гриценко, чи зверталися до гурту стосовно виконання їхньої пісні на концерті, Олексій Самогонов, продюсер «Бумбоксу» написав: «Ні, звісно, ніхто не питав».

Додамо, що на ньому пісню «Вахтерам» гурту «Бумбокс» виконали «Время и Стекло»,

Нагадаємо, концерт «Пісенна історія сучасної України» відбувся в межах святкування 29-го Дня Незалежності. Репертуар викликав неоднозначну реакцію з боку українців. Дописи деяких з них Tvoemisto.tv об’єднало у підбірку, де розповіли більше і про сам концерт.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!