«Гуцульське весілє» та «Музика молодих харківських композиторів». Куди піти у Львові на тижні

1357 0
Tvoemisto.tv зібрало низку подій у Львові, які можна відвідати цього тижня.
Фото: skyscrapercity.com

Фото: skyscrapercity.com

Вистава «Гуцульське весілє»

Коли: 8 листопада, 18:00;

Де: театр імені Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1;

Скільки: 340-590 грн;

У Львові Франківський драмтеатр зіграє виставу «Гуцульське весілє». За словами режисера та генерального директора театру Ростислава Держипільського, це продовження різдвяної постановки «Коляда та й плєс... Ізпрежди віка...». Вистава триватиме 180 хв.

Концерт «Горить моє серце»

Коли: 8 листопада, 18:00;

Де: Львівська національна філармонія, вул. Мирослава Скорика, 7;

Скільки: 100-200 грн;

Музично-драматична композиція «Горить моє серце» створена на основі п’єси Юрія Щербака «Сподіватись» . У постановці зображене життя Лесі Українки від малих років і аж до самої смерті. Драматургічна канва наповнена віршами поетеси, її листами та спогади очевидців, що дозволить усім зануритись у життя видатної українки та пізнати її багатогранний світ ще краще.

Гопак-опера «Конотопська відьма»

Коли: 9 листопада, 18:00;

Де: театр імені Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1;

Скільки: 50-250 грн;

«Конотопська відьма» – це нова інтерпретація  знайомого твору класика української літератури Квітки-Основ'яненка. Автори вистави обіцяють глядачам танці, співи та жарти. Тривалість події – 2 години.

Виставка «Мудрість, як зброя»

Коли: 9 листопада, 16:00

Де: Музей історії релігії, вул. Музейна, 1;

Скільки: вхід вільний;

Із нагоди відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди у Львівському музеї історії релігії презентують виставковий проєкт «Мудрість, як зброя». Виставка включатиме твори живопису, графіки, декоративного і сучасного мистецтва, ткацтво.

Концерт «Музика молодих харківських композиторів. Ukrainian Live»

Коли: 9 листопада, 19:00;

Де: Львівський органний зал, вул. Степана Бандери, 8;

Скільки: 100-200 грн;

Концерт у межах загальнонаціональної стратегії Ukrainain Live – це колаборація Львівського органного залу разом з Харківським універстетом мистецтв. Із виконавцями різних регіонів України харківські композитори презентують камерно-інструментальну музику – сучасну і різноманітну.

Концерт «Скорик. PIANO DUO»

Коли: 10 листопада, 18:00;

Де: Львівська національна опера, просп. Свободи, 28;

Скільки: 150-350 грн;

Фортепіанна музика легендарного Мирослава Скорика звучатиме на камерній сцені Дзеркальної зали. Ці «хіти» фортепіанного репертуару звучатимуть на концерті у виконанні солістів – Оксани Рапіти та Мирослава Драгана.

Майстер-клас з абстрактного живопису Fluid Art з вином

Коли: 10 листопада, 19:00;

Де: арт-студія «Простір мрій», вул. Городоцька, 106;

Скільки: 700 грн;

Відвідувачі матимуть змогу навчитися малювати картину за 1,5 год. Майстер клас з флюїд-артом можна порівняти з творчою медитацією – у результаті візерунки фарби зроблять неповторну унікальну картину. Тривалість події – 90 хв.

Концерт Wellboy

Коли: 11 листопада, 19:00;

Де: нічний клуб «Малевич», просп. Чорновола, 2;

Скільки: 550-1 100грн;

Великий сольний виступ одного з найяскравіших артистів сучасної української сцени WellBoy відбудеться у Львові цього тижня. Кошти від продажу квитків передадуть на підтримку ЗСУ.

Концерт «Шедеври українського ретро»

Коли: 11 листопада, 19:00;

Де: Центр Довженка, просп. Червоної Калини, 81;

Скільки: 200 грн;

Неймовірні гурт Folk & jazz бенд FIJI та харизматичний Зіновій Карач презентують вишуканій львівській публіці найзатишніший концерт осені. Звучатимуть легендарні естрадні, батярські пісні, романси, вальси і не тільки.

Концерт Олега Скрипки

Коли: 11 листопада, 19:00;

Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26;

Скільки: 490 грн;

Нестримні «Танці», коли ми «Були на селі», драйвова «Музіка», незабутня «Весна» і ще багато хітів з репертуару легендарних «ВВ» на єдиному концерті у Львові. Зібрані під час гастрольного туру кошти будуть передані на потреби ЗСУ.

Вистава «Життя P.S.»

Коли: 12 листопада, 17:00;

Де: театр імені Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1;

Скільки: 200 грн;

В основу вистави покладена реальна історія Валерії Бурлакової, учасниці бойових дій на Сході України, яка знайшла своє кохання на фронті. Це фронтовий щоденник про зовсім іншу реальність. Тривалість вистави – 60 хв.

Lviv Art and Wine weekend

Коли: 12-13 листопада, 12:00-20:00;

Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26;

Скільки: 100 грн;

Львів пропонує новий переосмилений формат вікенду мистецтва та вина: на підтримку українських митців та виноробів, що створюють якісний та унікальний продукт навіть в умовах війни.

Концерт Наталки Карпи

Коли: 13 листопада, 17:00;

Де: Центр Довженка, просп. Червоної Калини, 81;

Скільки: 150-500 грн;

У Львові відбудеться сольний концерт української співачки Наталки Карпи. Програма, з якою виступить вона на сцені Центру Довженка, буде присвячена Дню захисника України.

Опера «Страшна помста»

Коли: 13 листопада, 18:00;

Де: Львівська національна опера, просп. Свободи, 8;

Скільки: 100-500 грн;

Світова прем`єра на сцені Львівської національної опери, приурочена до 80-річчя її автора – одного з найвидатніших українських композиторів сучасності Євгена Станковича. Власне трактування Гоголівського сюжету запропонують німецькі постановники. Вистава триватиме 160 хв.

Підготувала Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!