Хакерська атака на Львівську ОВА і понад 1,5 тисячі звернень до поліції області. Головне за добу

43643 0
Коротко про головні події минулої доби на Львівщині.
Фото Michał Lis для Unsplash

Фото Michał Lis для Unsplash

Сповіщень про повітряну тривогу минулої доби не було. Водночас 26 квітня на сайт Львівської обласної військової адміністрації здійснили хакерську атаку. Про це повідомив очільник Львівщини Максим Козицький.

Фахівці уже відновили його роботу. Уміст порталу не зник. Шкідливих посилань, за його словами, не виявили.

Читайте також: Панельки чи префаби. Яке житло слід будувати для переселенців

Переселенці. Розселили в області за добу 1020 людей з інших регіонів. Від початку повномасштабного нападу рф – 331 тисячу мешканців інших областей. Велика кількість людей поселилась самостійно у приватному секторі. Як внутрішньо переміщені особи у ЄІБД зареєструвалось 190 тисяч переселенців. Із них 61 тисяча – діти.

Перетин кордону. Кордон на виїзд з України через пункти пропуску на Львівщині перетнули майже 16 тисяч людей.

Читайте також: Українці можуть повідомити про пошкоджене під час війни майно через «Дію». Як це зробити

Диверсії. Поліція Львівщини опрацювала 1508 звернень щодо підозрілих людей, автівок чи інших об‘єктів.

Нагадаємо, що на Львівщині напрацьовують механізми викупу житла для потреб внутрішньо переселених осіб. Станом на сьогодні Львівська ОВА отримала інформацію про 55 житлових багатоквартирних будинки і 1221 квартиру, які можна викупити. До кінця місяця сподіваються, що вже будуть відомі джерела викупу та те, якою буде процедура.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!