Київ

Хакери заламали пошту командира російського ОМОНу і отримали дані про підрозділ, який розстрілював цивільних на Київщині

666 0
Російські ОМОНівці розстрілювали цивільних в Гостомелі
Фото: InformNapalm

Фото: InformNapalm

Українські хактивісти зламали електронну пошту та листування у месенджерах заступника командира омон красноярського краю рф Сєргєя Вейкколайнена та отримали дані особового складу підрозділу на момент вторгнення в Україну. Про це повідомляє InformNapalm.

«Хактивісти української команди «Кібер Спротив» передали у розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm дані з електронної пошти та зламаних листувань в месенджерах заступника командира ОМОН красноярського краю рф Сєргєя Валерієвіча Вейкколайнена. Цей воєнний злочинець цікавий тим, що у вересні 2022 року йому та ще деяким особам, включаючи командира омон красноярського краю рф Сєргєя Вікторовіча Казєїчова, Національна поліція України оголосила підозру у справі масового вбивства людей на Київщині», – йдеться у повідомленні.

Зауважується, що завдяки цьому зламу вдалося отримати дані про підлеглий особовий склад, з повною штатною структурою, яка майже повністю зберігалась на момент вторгнення на територію України. Серед іншого йдеться про всіх посадових осіб, як офіцерів, так і сержантів.

Також у повідомленні зауважується, що командир підрозділу серед завдань на 2023 рік ОМОН красноярського краю ставить продовження активної участі в «сво», підготовку операторів ПТУР, ПЗРК, БПЛА.

Раніше, у вересні 2022 року, Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що оголошено підозру російським загарбникам за фактом масового розстрілу у Гостомелі людей, які намагалися виїхати із зони бойових дій.

З усіх видів озброєння росіяни розстріляли 12 автомобілів. Найменша кількість влучань у транспортних засобах – 38 куль, найбільша – 178.

Клименко повідомив, що лише 25 лютого російські загарбники вбили 11 та поранили 15 осіб. Серед жертв – громадянин рф. Поміж постраждалих – громадянин Німеччини та працівники Бучанського райуправління поліції.

«На територію України цей підрозділ зайшов з особливим завданням – захопити Урядовий квартал та ліквідувати вище керівництво України», – додав Клименко.

Нагадаємо, у вересні хакери, міжнародного угруповання Anonymous «злили» особисті дані понад 300 тисяч росіян, яких планують мобілізувати на війну. 

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!