Хакери атакували українське радіо і поширили фейк про Зеленського

1026 0
В ефірі «Радіо Рокс» звучало повідомлення, що Зеленський потрапив в реанімацію.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У радіохолдингу TAVR Media заявили, що на мережу радіостанцій здійснили кібератаку, в результаті якої в ефірі прозвучало повідомлення про нібито тяжкий стан президента Володимира Зеленського. Про це повідомила пресслужба радіохолдингу. 

«Сьогодні було здійснено кібератаку на сервери та мережі радіостанцій TAVR Media. В даний момент відповідні служби працюють над вирішенням цієї проблеми. Наголошуємо, жодна інформація про проблеми із здоров’ям президента України Володимира Зеленського не відповідає дійсності», — йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Хакери зламали сайт «росреєстра» і привітали з Днем Конституції України

За інформацією Суспільного, в ефірі «Радіо Рокс» звучало повідомлення, що Зеленський потрапив в реанімацію.

Так, ефір обірвався і там прозвучало: «Увага! Термінове повідомлення: Володимир Зеленський в реанімації у важкому стані. Його обов'язки виконує Голова ВР».

Зазначимо, TAVR Media належать радіостанції Хіт FM, Kiss FM, Radio ROKS, Radio Relax, Мелодія FM, Наше Радіо, Classic Radio, Radio Jazz, Радіо Байрактар.

Додамо, що президент Володимир Зеленський відреагував на фейкову інформацію, яку пошири на радіостанціях, та зазначав, що так добре, як зараз, він ще ніколи не почувався. Він додав, що погана новина для вас всіх, хто запускає подібні фейки, – що таких українців у хорошому здоров'ї – 40 мільйонів.

«При всій повазі до похилого віку, але 44 це не 70 (президенту Росії Володимиру Путіну 7 жовтня буде 70 років – ред.). Слава Україні», — додав президент.

Нагадаємо, що це не перша спроба ворожих хакерів поширити недостовірну інформацію про Зеленського з початку повномасштабного вторгнення рф. Так, у квітні хакери зламали ефір телемарафону, пустили у ньому фейкову інформацію про вбивство президента, а також оточення Києва.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!