«Хай припиниться гра м'язами, коли народ страждає». У великодньому посланні Папа закликав до миру

2214 0
Нелегко увірувати у воскреслого Христа, коли багато людей повинні ховатися від бомб.
Фотоскрін

Фотоскрін

У великодньому посланні та благословенні «Urbi et Orbi» закликав до припинення війн у світі. Особливу увагу він звернув на події, які сьогодні відбуваються в Україні. Папа наголосив, що війна має закінчитися, а мир є можливим і обов’язковим.

Читайте також: Під час пасхальної меси Папа Франциск засудив війну в Україні та сказав «Христос Воскрес!» українською

Франциск відзначив, що, можливо, сьогодні наші погляди є недовірливими в часі цього Великодня в умовах війни. Бо бачимо багато крові, надто багато насильства. Наші серця сповнені страхом і тривогою у той час, як багато українців змушені ховатися, щоб захиститися від бомб. Відтак, важко увірувати, що Ісус насправді воскреслий, що він насправді переміг смерть.

«Дозвольмо, щоб Христовий мир увійшов у наші життя. Наші домівки, наші країни. Нехай настане мир для багатостраждальної України, що переживає дуже важке випробування насильством та руйнуваннями жорстокої та безмовної війни, в яку вона була втягнута. Нехай над цією жахливою ніччю страждання і смерті якнайшвидше зійде новий світанок надії нехай буде обрано мир, нехай припиниться гра м’язами у той час, як народ страждає», – сказав Папа Римський.

Він попросив не звикати до війни. Виходити на вулиці та з балконів домівок виголошувати про мир. Щоб «відповідальні за долю країн почули це волання народу про мир».

Читайте також: Важливо, щоб Папа не зустрівся з Кірілом, або Як Україні перемогти росію у Ватикані

«Ношу в своєму серці всі численні українські жертви, мільйони біженців і внутрішньо переміщених осіб, розділені сім’ї, похилих віком, які залишилися самотніми, розбиті життя та міста, стерті з лиця землі. Маю перед очима погляд осиротілих дітей, що втікають від війни. Дивлячись на них, не можемо не пройнятися їхнім криком болю, разом з криком багатьох інших дітей, які страждають у всьому світі: тих, що помирають з голоду чи через відсутність лікування, що є жертвами зловживань і насильства і тих, кому було відмовлене право народитися», – сказав Понтифік.

Папа додав, що кожна війна несе з собою наслідки економічної кризи. Однак Хрисос є переможцем гріха, страху та смерті. Франциск закликав людей дозволити, щоб мир переміг, бо він є можливим та обов’язковим.  




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!