HBO зняв міні-серіал про Чорнобиль: в Україні збирають кошти на дубляж

7288 2
Прем'єра серіалу запланована на 6 травня.
стоп-кадр із трейлеру

стоп-кадр із трейлеру

6 травня запланована прем'єра міні-серіалу «Чорнобиль», знятого американським телеканалом HBO, що відомий також за серіалами «Гра престолів», «Край "Дикий Захід"», «Справжня кров» та «Клан Сопрано». Усього в ньому буде 5 серій. Події серіалу розгортаються після вибуху реактора на ЧАЕС у 1986 році. Головні герої спробують пояснити, чому трапилася катастрофа. Також у міні-серіалі зображено евакуацію мешканців та хід рятувальної операції.

У головних ролях знялися відомі актори Джаред Гарріс (професор Моріарті у фільмі «Шерлок Холмс: Гра тіней», Георг VI у першому сезоні серіалу «Корона», Улісс Грант у фільмі «Лінкольн»), Стеллан Скашгорд (Ерік Селвіґ у кіновсесвіті «Марвел», Селігман у стрічці «Німфоманка», Мартін Вангер у фільмі «Дівчина з тату дракона», Білл у мюзиклі «Мамма Міа!») та Емілі Вотсон (Гелен Вілтон у фільмі «Еверест», графиня Лідія Іванівна в британській драмі «Анна Кареніна», Мері О’Брайєн у стрічці «Еквілібріум»).

Українська студія звукозапису та дубляжу «НеЗупиняйПродакшн» збирає кошти на озвучення серіалу українською. Вартість озвучки однієї серії коштує 3850 грн. Наразі йде збір на дубляж четвертої серії серіалу «Чорнобиль», долучитися можна за посиланням.

Нагадаємо, аварія на Чорнобильській атомній електростанції трапилася 26 квітня 1986 року. Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля потрапила велика кількість радіоактивних речовин, потужністю в 300 Хіросім. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60% радіоактивних речовин осіли на території Білорусі. Близько 200 000 осіб евакуювали із зон забруднення.


Читайте також:
26 Квітня, 2019 13:26
Твоє місто Дмитре, радимо звернутися до студії «НеЗупиняйПродакшн». Контакти та посилання на їхню фейсбук-сторінку є на їхньому сайті.
26 Квітня, 2019 13:15
Дмитро Підтримка через LiqPay не працює — "Перевищено ліміт".
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!