Хіба ми повинні чекати на хімічну зброю? Зеленський застеріг Захід від пасивних санкцій

2259 0
Просто вдумайтеся, що сьогодні ми повинні чекати на хімічну зброю.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський застеріг західні країни від пасивної політики прийняття санкцій проти РФ, наголосивши, що подальша агресія Росії проти України залежить саме від посилення санкційних заходів. Про це він заявив у своєму зверненні.

Читайте також: Якщо не вміють йти за людьми, ми їх навчимо, – Зеленський про політиків світу

«Зараз багато натяків і попереджень про те, що нібито посилення санкцій, наприклад у вигляді ембарго на постачання російської нафти в Європу, буде тільки у випадку, якщо Росія застосує хімічну зброю. Просто немає слів. Лише вдумайтесь, до чого все дійшло: чекати на хімічну зброю. Ми, живі люди, повинні чекати. Хіба все, що російські військові роблять до цього і зробили вже, не заслуговує на нафтове ембарго? Фосфорні бомби не заслуговують? Обстріляні хімічні виробництва чи атомна станція не заслуговують?», – зауважив Зеленський.

Він наголосив, що Україна не може і не буде погоджуватися з пасивною санкційною політикою деяких суб’єктів щодо Росії. Не повинно бути жодних «підвішених» санкційних пакетів, коли відповідь буде тільки тоді, якщо агрессор щось зробить. Зі слів глави держави, ми вже пройшли подібну історію торік, коли проти РФ не було зстосовано превентивних санкцій, які могли би зарадити вторгненню. Сьогодні маємо повномасштабну війну.  

Читайте також: Росіяни намагаються перевести війну у частково «затяжну фазу»

Зеленський наголосив, що санкції повинні бути дієвими, аби росіяни «не могли думати, що може вони можуть дозволити собі і надалі те, що роблять зараз».

«Вже цього тижня ми створюємо при Офісі президента групу експертів – українських і міжнародних, які на постійній основі будуть аналізувати застосовані проти Росії санкції, на що вони реально впливають. Наша мета – щоб санкції працювали так, як це і задумувалось, щоб не було жодної можливості їх обходити», – сказав президент.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що застосування Росією хімічної зброї проти України може спричинити втручання НАТО. При цьому зауваживши, що Путін може використати її через складну ситуацію у так званій «спецоперації». 

Згодом президент США Джо Байден повідомив, що вони дадуть відповідь у разі, якщо Путін застосує проти України зброю масового знищення. Однак відповідь залежатиме від ситуації. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!