Хірурги львівського ОХМАТДИТу видалили псевдокісту підшлункової дитині без розрізів

2571 0
Дитячі і дорослі хірурги наважилися на новий сучасний спосіб – дренування псевдокісти підшлункової залози через шлунок, тобто без жодного розрізу.
фото охматдиту

фото охматдиту

У 10-річного хлопчика з Львівщини була підозра на розрив підшлункової залози. Дитину доставили з району Львівського ОХМАТДИТу,  де лікарі призначили медикаментозне лікування. Однак з часом у хлопчика почала формуватися псевдокіста підшлункової. Коли утворення почало збільшуватися у розмірах, лікарі вирішили шукати сучасний ефективний спосіб порятунку. Про це повідомляють на сторінці медзакладу у Фейсбуку.

Оскільки такі травми і патології рідкісні для дітей, то команда хірургів звернулася до колег з Львівської обласної клінічної лікарні, які вже мають досвід у видаленні таких кіст. Дитячі і дорослі хірурги наважилися на новий сучасний спосіб – дренування псевдокісти підшлункової залози через шлунок, тобто без жодного розрізу.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

«Ми провели найменш травматичний і найефективніший спосіб лікування таких кіст. Дренування псевдокісти підшлункової фіброгастроскопом – це, коли через шлунок робиться отвір у кісті під контролем УЗД І через дренажні трубки кіста спорожняється, а її оболонки спадаються», – каже Богдан Мальований, заступник головного лікаря ОХМАТДИТу з хірургічної роботи.

До команди порятунку хлопчика увійшли також і дорослий хірург-ендоскопіст Назар Була, анестезіологічний супровід надавав Тарас Савка (ЛОКЛ).

Операція відбулася 2 тижні тому, через 10 днів лікарі зробили контрольне УЗД і кажуть, що ознак кісти там вже немає. Дитина почувається добре.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!