Хірурги подовжили львів'янину кістку кінцівки, яка була уражена пухлиною

1891 0
Пацієнту довелось видалити частину кістки на нижній кінцівці, яка була уражена пухлиною.
фото: зусдмц

фото: зусдмц

Хірурги-ортопеди Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру провели велику відновно-реконструктивну операцію 26-річному львів’янину, який лікувався від онкології. Втручання виконали спільно з швейцарським онкологом Ульріхом Екснером.

Три роки тому пацієнту довелось видалити частину кістки на нижній кінцівці, яка була уражена пухлиною – саркомою Юїнга.

Читайте також: Уламок снаряду досі в голові. У Львові рятують дівчинку з Вугледара, що єдиною вижила після обстрілу

«Внаслідок резекції сегмента кістка була трохи вкорочена, що спричинювало незручності молодій людині. Тож сьогодні ми здійснили реконструкцію: встановили два апарати зовнішньої фіксації Stryker, щоб подовжити кістку», – пояснює ортопед-травматолог Олександр Щуровський.

Пацієнт живе без рецидивів після лікування в онкологів і почувається добре. А тепер ортопеди-травматологи Центру відновили нормальне функціонування кінцівки, встановивши спеціальну конструкцію. Лікарі кажуть, що вона практично не заважатиме у повсякденному житті. Із цією конструкцією треба жити кілька місяців. Щоб її зняти потрібна, буде потрібна ще одна операція.

Нагадаємо, що напередодні медики Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львові вперше успішно ретрансплантували нирку дитині.  На початку червня хлопця Михайла у важкому стані доправили з лікарні Дніпра, де він проходив лікування, до Львова.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!