Хліб та дієта: руйнуємо міфи

6672 0
Для людей, які дотримуються дієти, борошняні вироби часто потрапляють під табу. Та чи справді хліб сприяє збільшенню ваги? Tvoemisto.tv пропонує розглянути 3 найпопулярніші міфи про хліб під час дієти. ®
Фото: popsugar.com

Фото: popsugar.com

1.Людям, які хочуть схуднути, не можна споживати хліб

Цей міф можна сміло руйнувати. Просто слід обмежити його кількість і не вживати здобних виробів. Найкориснішим видом хліба для профілактики ожиріння, а також атеросклерозу та ішемічної хвороби серця є житній хліб (із житнього і пшеничного борошна грубого помелу), виготовлений на заквасках.

2.Організм може обійтися без хлібних виробів

Це теж не є правдою. Фахівці стверджують, що організму людини необхідний цей продукт, оскільки він містить величезну кількість вуглеводів. Завдяки їм організм здатний нормально функціонувати.

3.Увесь хліб є дуже калорійним і тому сприяє збільшенню ваги

Неможливо заперечувати його калорійність для тих, хто прагне схуднути. Проте зараз фахівці розробили безліч рецептів низькокалорійного хлібу. Нині технологи ПАТ «Концерн Хлібпром» розробили рецептури дієтичних хлібів. Це, так звані, фітнес-хлібці, вироби з додаванням кукурудзяного, вівсяного борошна і т.д.

Отже, хліб – це джерело вуглеводів і вітамінів, якщо знати міру. Легенький бутерброд з тонкої скибочки хліба з помідором, оливковою олією і листком салату можна дозволити собі під час будь-якої дієти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!