Хлопчик, який перебуває у львівській лікарні з енцефалітом, опритомнів

2868 0
Його стан – стабільно важкий.
Фото: Марта Ковтун

Фото: Марта Ковтун

8-річний Назар Лівінський, який перебуває у реанімації із запаленням мозку унаслідок кору, опритомнів.

«Стан стабільно важкий, але відзначається покращення свідомості», – розповіла у коментарі Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівської області Наталія Тімко.

За її словами, це типове, але нечасте ускладнення після кору. Якщо запалення легень – пневмонія – трапляється в 11% хворих на кір, то енцефаліт – у 2%.

«Якщо говорити про минулий рік і цей, то в реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні було з цим ускладненням близько 20-ти пацієнтів», – каже Наталія Тімко.

Читайте також: Спецоперація проти кору. Чи вдасться переконати батьків

Вона додає, що в майбутньому енцефаліт може мати наслідки у вигляді зниження інтелектуального потенціалу, порушення роботи окремих систем і органів. Але це, за словами епідеміологині, залежить від перебігу захворювання, його інтенсивності тощо.

Львівщина є лідером в Україні за захворюваністю на кір. 18 лютого в області стартувала спецоперація з вакцинації від кору дітей, які не були щеплені вчасно або мали підроблені довідки про щеплення. Адже щеплення є єдиним способом вберегтись від захворювання. Діти мають отримати по одній дозі вакцини у рік і 6 років. Якщо ж якесь щеплення за календарем пропустили, то його потрібно обов'язково зробити тоді, коли є можливість.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!