«Я так пишаюся народом у цій країні». Відомі світові актори, співаки та знаменитості підтримали Україну

63622 0
Слова підтримки українцям і президенту висловили чимало відомих акторів та співаків.
Фото: Mirror

Фото: Mirror

Поки українці відстоюють свою державу, все більше світових зірок – співаків, акторів, режисерів та інших знаменитостей – продовжують підтримувати Україну у війні з Росією.

Не залишилася осторонь у питанні війни американська співачка Мадонна. Зірка поділилася у своєму інста-блозі відео, в якому показала середній палець президенту РФ Володимиру Путіну, який направив свої війська в Україну. У ролику Мадонна порівняла Путіна з Гітлером і Леніним.

«Безглузде, засноване на жадібності, вторгнення Росії в Україну має бути зупинено. Будь ласка, відправте гуманітарну допомогу, щоб допомогти мільйонам громадян України, життя яких постраждало від цієї кризи саме в цей момент. Путін порушив всі діючі договори про права людини. Путін не має права намагатися знищити існування України», – написала Мадонна.

 

Також вона висловила слова підтримки президенту України Володимиру Зеленському і заявила, що США молиться за нас і нашу країну.

На підтримку України висловився відомий канадо-американський актор Джим Керрі. У своєму пості у Twitter актор прикріпив зображення розірваного плюшевого ведмедя на тлі прапора України.

«У мене розривається серце, коли я бачу, як невинні люди (особливо діти) піддаються небезпеці через ще одного грандіозного політичного придурка в історії. Остерігайтеся того, кого не люблять», – написав Джим Керрі.

У сторіс в Instagram американська реаліті-діва Кім Кардашян підтримала нашу країну та висловила повагу президенту Володимиру Зеленському.

«Америка запропонувала його евакуювати, але він відмовився. Він сказав: «Я не потребую транспорту, мені потрібне озброєння», – написала Кім.

Хоч королівська родина Великої Британії дуже рідко дозволяє собі будь-які коментарі на політичні теми, але виняток зробили принц Вільям та його дружина Кейт Міддлтон. У Twitter вони висловили підтримку народові та президентові України на тлі війни з Росією.

«У жовтні 2020-го ми мали честь зустрітися з президентом Зеленським та першою леді і дізнатися про їхню надію та оптимізм щодо майбутнього України. Сьогодні ми – разом із президентом та всіма людьми України, які хоробро б'ються за це майбутнє», – заявили герцог та герцогиня Кембриджські.

Американський режисер Девід Лінч, який на своєму каналі в YouTube щоденно веде прогноз погоди в Лос-Анджелесі, в одному з випусків звернувся до Володимира Путіна, пише Variety.

Розпочавши з повідомлення про температуру повітря, Лінч сказав, що сьогодні він думає про українців: «Містере Путін, будучи людьми, ми відповідальні за те, як поводимося по відношенню до ближніх. Та існує закон природи, суворий та швидкий закон, для якого нема ні лазівок, ні можливості втекти, і цей закон такий: ви пожнете те, що посієте. А просто зараз, містере Путін, ви сієте смерть та руйнування. За все це відповідаєте ви. Українці не нападали на вашу країну. Ви прийшли та напали на їхню країну».

Голлівудська акторка Сара Джессіка Паркер, яка для українців більш відома як зірка серіалу «Секс і місто», виголосила слова підтримки Україні у своєму офіційному акаунті в Інстаграмі. Вона запостила український прапор і закликала своїй підписників допомогти госпіталям та організаціям, які дбають про поранених цивільних та військових України.

Публічно засудила політику Кремля ще одна американська співачка Cher. У своєму дописі у Твіттері вона пояснила, чому українське питання має значення для США.

«Путін – це деспот, який знищує героїв. Якщо йому дати хоч найменшу можливість, він захопить усі суверенні країни, аж поки не поверне СРСР», – написала Шер.

Вона додала, що Росія хоче поставити Америку на коліна, тож агресія в бік України – ідеальна для цього нагода.

Як зазначає Just Jared, популярне американське гумористичне телешоу Saturday Night Live розпочалося з виступу нью-йоркського хору «Думка». Зокрема, хор виконав «Молитву за Україну» (муз. Миколи Лисенка, сл. Олександра Кониського). У той час перед ними зі свічок було викладено слово «Київ».

Подяку й підтримку українцям висловили й чимало режисерів та акторів зі світовим ім’ям на церемонії нагородження Гільдії кіноакторів, яка відбулася сьогодні, 28-го лютого, у Каліфорнії.

Зірка серіалу «Ранкове шоу» Грета Лі з’явилася на церемонії у жовто-блакитній сукні, що символізує прапор нашої держави.

Двоколірними стрічками також доповнили свої сукні та костюми актори Тайлер Перрі, Дуглас Годж, Джон Бернтал, Шарі Белафонте та Ліза Енн Волтер.

Актор Браян Кокс, відомий за фільмом «Троя» та серіалом «Спадкоємці», наголосив, що те, що відбувається в Україні, є важливим для нього та, сподівається він, для всіх акторів, артистів, сценаристів та режисерів.

«Це справді жахливо. Окремо жахливим є те, як це відбивається на людях саме в нашій професії. Президент України був коміком. Він був дивовижним комедійним артистом. І ми маємо це поважати. Прийти від цього до президентства – це неймовірно. Але що дуже засмучує мене, так це те, що відбувається в Росії, з моїми колегами-акторами, актрисами, артистами, сценаристами та критиками», – каже актор.

Актор Майкл Дуглас з’явився на хіднику із прапором України. В інтерв’ю перед початком церемонії він висловив солідарність із нашим народом.

«Це кольори українського прапора. Нам всім потрібно цінувати демократію. Я так пишаюся народом у цій країні», – сказав Дуглас.

Президентка Гільдії кіноакторів Фран Дрешер почала свою промову зі звернення до українського народу.

«Перш за все, я хочу донести свою молитву за людей України», – сказала вона й наголосила, що звертається від імені всіх членів Гільдії кіноакторів.

Актор Ендрю Гарфілд згадав війну в Україні в інтерв’ю перед початком церемонії. «Сьогодні дуже неоднозначний день для святкування. Але ми повинні тримати у наших серцях те, що відбувається в Україні», – сказав Гарфілд.

Актор Майкл Кітон, який отримав нагороду за найкращу роль у телевізійному серіалі, також висловив підтримку Україні.
«У нас (акторів – ред.) є «колега»-Зеленський, який заслуговує честі за боротьбу», – сказав він, проводячи паралель з акторським минулим президента України.

Підготувала Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!