Хорова капела «Дударик» святкує 50-річчя. Унікальні фото

1415 0
Сьогодні у Львівській опері відбудеться концерт до ювілею хорової капели.
Фото: Dudaryk Choir

Фото: Dudaryk Choir

Львівська державна академічна хорова капела «Дударик» відзначає цього року ювілей – 50 років від створення.

Капелу «Дударик» заснував у 1971 році провідний український хормейстер Микола Кацал. З того часу «Дударик» підкорив провідні сцени світу. Капела дала понад 2500 концертів у найпрестижніших концертних залах України і світу, серед яких Карнегі Хол, Собор паризької Богоматері, Ванкувер Ейр Плейс, Варшавська філармонія, Палац «Україна», національна опера України, Національна філармонія.

Сьогодні, 17 жовтня, о 18:00 у Львівському оперному театрі відбудеться святковий концерт.

Спочатку з чоловічим і хлоп’ячим складами «Дударика» виступить гурт «Хорея Козацька». Цей колектив виконуватиме українську музику XVII-XX століть. Зокрема, музиканти гратимуть та співатимуть світських та козацьких пісень, а також – канти, псалми, думи та гімни Української революції 1917-1921 років.

У другому відділені концерту звучатимуть твори з камерного, симфонічного та ораторійного репертуару капели українських та іноземних композиторів. Їх виконуватимуть у супроводі Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів», а також солістів Львівської національної опери: Людмили Осташ, Тетяни Вахновської, Романа Трохимука та Сергія Магери — зі столичної опери. Концерт стане завершальним у творчому марафоні святкування ювілею капели.

 

Виступ, який мав відбутися у Києві 24 жовтня, перенесуть через посилення карантину.

Фото Dudaryk Choir


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!